• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krunić nakon eliminacije iz Kupa: Možda je i bolje što smo ispali

Autor Dragan Šutvić

''Možda je i bolje, da se opredijelimo samo na jednu stranu, čeka nas prvenstvo'', rekao je trener Borca u odjavi meča sa Željezničarom

 Kup BiH Borac Željezničar Branislav Krunić Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Fudbaleri Borca eliminisani su večeras iz Kupa BiH nakon što su u četvrtfinalnoj utakmici, igranoj na Gradskom stadionu, poraženi od Željezničara rezultatom 0:2.

Borac tako ni nakon pet godina nije uspio da izbori nastup u polufinalu, te više neće biti dio borbe za trofej, za koji će se do kraja sezone ''utrkivati'' GOŠK, Zrinjski, Široki Brijeg i Željezničar.

Možda će vas zanimati

''Mislim da smo u ovoj utakmici imali malo više od igre, iako se igralo tvrdo. Znalo se da jedan gol vjerovatno rješava ovaj susret. Obje ekipe su u meč ušle uz želju da ne gube poziciju i loptu. U principu, kad smo kontrolisali igru u drugom poluvremenu, možda je protivnik prvi put ne zaprijetio, nego bio u prilici da zaprijeti, uslijedio je centaršut, a nesporazum odbrambenog igrača i golmana rezultzirao je golom, poslije čega više nismo uspjeli da se vratimo. Dešava nam se dvije utakmice zaredom da ne uspijevamo da realizujemo ono što imamo. Čestitam Želji na prolazu i želim im sreću u nastavku takmičenja'', rekao je trener Borca Branislav Krunić za TV Arenasport neposredno nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

Borac sad više nema šansu da se kroz Kup bori za Evropu, te sada na putu ka tom cilju sve karte baca u Premijer ligu BiH.

U prvenstvu, Borac je trenutno četvrtoplasirani, a u narednom kolu, posljednjem prije početka trećeg, odlučujućeg kruga, gostovaće Veležu, kojeg nikad od osnivanja lige 2002. godine nije uspio da savlada u Vrapčičima.

''Možda je i bolje da se opredijelimo samo na jednu stranu. Sad nam ostaju samo utakmice u prvenstvu, idemo u Mostar, moramo što prije da se oporavimo od ovog poraza i pokušamo da dođemo do dobrog rezultata koji će nas zadržati u vrhu tabele'', istakao je Borčev strateg.

Meč u Mostaru igra se u nedjelju, 8. marta, sa početkom u 14.30 časova.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

DD

Bez potrebe se mijenjao tim koji pobjeđuje i izvode se razne amaterske bravure. Ako već niste dovodili pojačanja, trebalo je onda nastaviti sa istom dobitnom ekipom, i dozirati Zakarića kako bude ulazio u kondiciju. Ovako, ne zna se više ni ko pije ni ko plaća. Mirić i Volkov odigrali dobro pa posađeni na klupu. Jakupović nas spasio u Zenici eno ga na tribinama. Na tribinama je i Vujaklija za kojeg ste rekli da mu vjerujete i da nam ne treba napadač

Galop

Odlepršaj u skokovima iz Borca. Borcu treba trener poput Petrovića iz Radnika, Marinovića. To su treneri koji imaju i znanje i ne boje se krenuti u napad gdje god i s kim god igrali. Borac ima igrače kakve nikad od rata nije imao, a brani se u utakmici Kupa protiv raspalog Željezničara na svom terenu.

Opa

Nakon briljatne izjave - izgubio je Borac ali je pobijedila Banjaluka, sada i izjava - možda je i bolje što smo ispali. Bravo za velikog Krunu. Razlog za debakl u nastavku prvenstva je ili loše tempirana forma ili nemogućnost struke da igračima izbriše iz glave Široki. I za jedno i za drugo je lično kriv trener koji treba podnijeti ostavku. Nismo ništa bolji od raspalog Čelika, i oni su bili u vrhu, napunili stadion, došli Sarajevo i Željo sa pola snage im očitali lekciju i nakon toga pred 800 gledalaca se bore za opstanak. Mi smo na sreću opstali ove godine, ali da je ranija faza šampionata bilo bi isto.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC