Fudbal

Pukla ljubav: Kraj saradnje Borca i Krunića?

Autor mondo.ba

Na Gradskom stadionu nezadovoljni rezultatima, u petak se očekuje potvrda o smjeni trenera, saznaje MONDO.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Branislav Krunić neće više biti trener Borca, saznaje MONDO.

Iako od čelnika kluba, a ni samog Krunića, nismo uspjeli dobiti potvrdu ove informacije, s obzirom da se niko nije javio na naše pozive, sve je izvjesnije da će saradnja banjalučkog premijerligaša i mladog stručnjaka biti okončana veoma brzo.

Kap koja je prelila čašu su dva posljednja rezultata na domaćem terenu, i to protiv sarajevskih rivala, prvo Sarajeva u Premijer ligi BiH, a zatim i Željezničara u četvrtfinalu Kupa BiH.

Ne da fudbaleri Borca nisu ostvariti pozitivan rezultat u ova dva susreta, nego nisu uspjeli postići ni gol, a pritom su primili četiri. Tako su se udaljili od borbe za najviši plasman u prvenstvu, dok su iz kup takmičenja eliminisani.

Borac u nastavku sezone još ne zna za slavlje, jer osim pomenuta dva poraza identičnim rezultatom 0:2 pred domaćom publikom, remizirao je u gostima sa Širokim Brijegom 2:2, uprkos vođstvo od dva gola.

Zvanična potvrda očekuje se u petak, kada će biti održana pres konferencija uoči predstojeće prvenstvene utakmice u kojoj Borac gostuje Veležu.