• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Borac - Sarajevo, Premijer liga BiH, 21. kolo, prenos
 Borac - Sarajevo, Premijer liga BiH, 21. kolo, prenos

"Mrak" u Banjaluci: Tatar s dva gola presudio Borcu!

"Bordo" tim je pogocima Benjamina Tatara savladao Borac u Banjaluci (0:2) i učvrstio se na liderskoj poziciji na tabeli!

 Borac - Sarajevo, Premijer liga BiH, 21. kolo, prenos Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Trećeplasirani tim Premijer lige BiH, banjalučki Borac poražen je od lidera šampionata Sarajeva na Gradskom stadionu u derbiju 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, koji je opravdao taj epitet.

Pred oko 10.000 gledalaca na Gradskom stadionu, svoje šanse su imala oba tima, ali su gosti sa "Koševa" uspjeli da realizuju dvije i mora se priznati zasluženo stignu do tri boda, kojim su se dodatno učvrstili na liderskoj poziciji na tabeli.

U prvih pola sata, Borac je bio bolji rival, stvarao je i promašivao prilike, iako ne iz kategorije stopostotnih ako izuzmemo slobodnjak Saše Kajkuta, koji je završio u rukama Vladana Kovačevića.

Izabranici Branislava Krunića su međutim dobro stajali na terenu iako je "bordo" tim do vođstva zaprijetio u nekoliko navrata što je odlično zaustavljao golman Mladen Lučić. 

Do tog 42. minuta kada je relativno bezopasan udarac Benjamina Tatara, kratko odbio, a lopta zbog snažnog "efea" završila iza gol-linije - 0:1.

U nastavku su crveno-plavi pokušali što prije da stignu do izjednačenja, da bi u 54. minutu kvar reflektora izazvao 20-minutni prekid. Zapalila se reklama, koja je brzo ugašena, da bi sudija Vladimir Bjelica u dogovoru sa kapitenima oba tima, Stojanom Vranješom i Mersudinom Ahmetovićem, odlučio da se susret nastavi iako reflektor nije popravljen.

u takvoj situaciji, bolje su se snašli gosti, koji su propustili još dvije stopostotne šanse, posebno Ivan Jukić, koji je sa pet-šest metara poslije asistencije Mersudina Ahmetovića promašio već savladanog Mladena Kukriku, koji je u međuvremenu ušao umjesto povrijeđenog Lučića.

Ipak, "bordo" tim je riješio pitanje pobjednika u 72. minutu kada je na asistenciju Besima Šerbečića sjajno istrčao Tatar, prevario Vladimira Volkova i Đorđa Ćosića, a onda iskosa pogodio suprotan ugao - 0:2.

Banjalučani nisu pali ni poslije dvostrukog minusa, hrabro su tražili makar počasni pogodak, dvije dobre prilike je Saši Kajkutu odbranio Vladan Kovačević, pa su bodovi otišli na "Koševo". 

Derbi utakmicu dobro je sudio Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva.

FK Borac: Lučić, Volkov, Kajkut, Danilović, Ćosić, Milutinović, Mirić, Vranješ, Janičić, Galić, Zakarić.

FK Sarajevo: Kovačević, Hodžić, Ahmetović, Rahmanović, Miličević, Salčin, Jukić, Šerbečić, Sušić, Tatar, Oremuš.

PREMIJER LIGA BiH - 21. kolo

Mladost DK - Široki Brijeg 2:3 (1:1)
/Hadžić 40, Fanimo 51 - Ćorić 32, Radeljić 51, Jurilj 90+2/

Zvijezda 09 - Željezničar 0:3 (0:3)
/Janković 19 autogol, Ramović 39, Lendrić 58/

Borac - Sarajevo 0:2 (0:1)
/Tatar 42, 72/

Zrinjski - Sloboda 2:0 (2:0)
/Bilbija 18, Škrbić 27/

Nedjelja:

Čelik - Radnik (14.30)

Odigrano u petak

Tuzla siti - Velež 0:0

TABELA: Sarajevo 42, Željezničar 39, Zrinjski 37, Borac 36, Tuzla siti 35, Široki Brijeg 31, Radnik (-1) 30, Velež  29,Mladost 18, Sloboda 18, Čelik (-1) 16. Zvijezda 09 8.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Autor mondo.ba
18:40

Još tri minuta...

90. minut - Sudija Vladimir Bjelica je odredio da će se igrati još tri minuta...

18:37

Izmjene u Sarajevu

87. minut - Haris Handžić, nekadašnji napadač Borca, dobio je priliku umjesto kapiten Sarajeva Mersudina Ahmetovića, a nešto ranije u igru je ušao i Krste Velkoski.  

18:35

Oficijelni spiker opomenuo navijače na fer i sportsko navijanje

85. minut - Poslije uvredljivog skandiranja domaćih navijača, oficijelni spiker je opomenuo pristalice Borca da sportski i fer bodre svoje ljubimce. Gostujući navijači su prije par minuta napustili Gradski stadion. 

18:32

Bravura Salčina

81. minut - Mladi fudbaler Sarajeva Dani Salčin zaradio je aplauze na Gradskom stadionu nakon fantastičnog driblinga protiv Zorana Milutinovića na sredini terena. 

18:28

Kovačević spasio Sarajevo u dva navrata!

78. minut - Najbolja šansa za Borac u drugom poluvremenu, Marin Galić je centrirao u kazneni prostor, nakon gužve je šutirao Saša Kajkut, ali je još bolje odbranio golman VladanKovačević i spasio sarajevski klub. Potom su uslijedila dva kornera, nakon kojih je ponovo Kovačević odlično reagovao nakon novog udarca Kajkuta.

18:22

GOOOL! Sarajevo udvostručilo prednost!

71. minut - GOOOL! Sarajevo je povisilo rezultat na Gradskom stadionu! Sjajno je reagovao Benjamim Tatar i svojim drugim pogotkom praktično osigurao pobjedu "bordo" tima u Banjaluci!

18:16

Stopostotna šansa za Sarajevo

65. minut - Odlično je po lijevoj strani prošao Amar Rahmanović i centrirao, Ahmetović je glavom proslijedio do Ivana Jukića na pet-šest metara od gola Borca, ali je fudbaler Sarajeva šutirao visoko iznad prečke.

18:12

"Bomba" Tatara sa 30 metara, gosti tražili penal

61. minut - Odličan udarac Benjamina Tatara iz slobodnjaka, boksovao je loptu Mladen Kukrika, da bi u nastavku akcije gosti iz Sarajeva tražili penal zbog navodnog igranja rukom Nemanje Janičića, međutim, sudija je pokazao da se igra nastavi. Usporeni snimak je potvrdio da je odluka arbitra bila ispravna.

18:09

Žuti karton za Danilovića

49. minut - Zbog prekršaja s leđa "požutio" je Vladan Danilović, što je njegov treći žuti karton i propustiće narednu utakmicu u Premijer ligi BiH.

18:07

Ziljkić ulazi u igru umjesto Zakarića

57. minut - Trener Borca Branislav Krunić izveo je iz igre Gorana Zakarića i gurnuo u vatru ljubimca banjalučke publike Almedina Ziljkića.

18:04

Kukrika zamijenio Lučića na golu Borca

55. minut - Tokom prekida, povrijeđenog golmana Mladena Lučića zamijenio je Mladen Kukrika.

18:02

Nastavljen je meč!

55. minut - Poslije prekida od 20 minuta, koji je izazvan kvarom na reflektoru, nastavljena je utakmica u Banjaluci odlukom arbitra Vladimira Bjelice. 

17:59

Oficijelni spiker saopštio da će utakmica biti nastavljena

- Utakmica u Banjaluci će biti nastavljena, saopštio je oficijelni spiker, nakon prekida od skoro 20 minuta.

17:50

Sudija je povukao igrače sa terena!

54. minut - Sudija iz Istočnog Sarajeva Vladimir Bjelica povukao je fudbalere u svlačionice i zasad je teško prognozirati hoće li i kada biti nastavljena utakmica. 

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

17:44

Ugasio se jedan reflektor, prekinuta je utakmica

52. minut - Na jednom od reflektora na Gradskom stadionu nestalo je električne energije, pa je susret privremeno prekinut. Reporter MONDA je javio i da gori reklama ispod reflektora, pa je moguće i da je to razlog kvara. 

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

17:34

Nastavljen je meč na Gradskom stadionu

46. minut - Počelo je drugo poluvrijeme u Banjaluci.

17:20

Poluvrijeme

45. minut - Vladimir Bjelica je odsviraj kraj prvog dijela u kojem su oba tima ima svoje šanse, ali je jednu u finišu iskoristio tim Sarajeva preko Benjamina Tatara nakon što je pogriješio golman Banjalučana Mladen Lučić, do tada, jedan od najboljih pojedinaca u banjalučkoj ekipi.

17:16

GOOOL!

42. minut - GOOOOL! Sarajevo vodi u Banjaluci! Strijelac je Benjamim Tatar, koji je poprilično slabo šutirao, ali je pogriješio golman domaćina Mladen Lučić i lopta se uz dosta "efea" nekako otkotrljala iza linije - 0:1.

17:10

"Nebeski" skok Stojana Vranješa

38. minut - Aleksandar Volkov je probio po lijevoj strani i uputio centaršut na drugu stativu, gdje je visoko skočio kapiten Borca, ali je njegov udarac bio neprecizan i bez opasnosti po gol Sarajeva.

17:07

Lešinari poželjeli "dobrodošlicu" Hordama zla!

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Navijači Borca su istakli dva transparenta, koji zajedno čine stih pjesme Zabranjenog pušenja: "Tri ratna havera":
"Pao je u blato i osjetio cijev, vidio je facu, bradatu i drsku, vidio je smrt i čuo je riječi...Dobro došli u Republiku Srpsku".

17:01

30. minut - Odličnih dvadesetak minuta na Gradskom stadionu, prštalo je na obje strane, da bi u posljednjih nekoliko minuta ritam malo opao. 

16:56

Lučić spasio Borac

21. minut - Golman Borca sjajno je odbranio udarac Benjamina Tatara i spriječio vođstvo gostiju sa "Koševa".

16:55

Poruka "Lešinara" za četvrtu godišnjicu smrti Srđana Glavaša

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

16:51

Žuti karton za Oremuša, Kajkut direktno iz slobodnjaka u golmana Sarajeva

18. minut - Defanzivac Sarajeva Mirko Oremuš je oborio na ivici kaznenog prostora kapitena Borca Stojana Vranješa i zaradio opomenu, da bi iz slobodnog udarca Saša Kajkut šutirao po sredini gola, gdje je dobro postavljen bio Kovačević.

16:47

Žuti karton

14. minut - "Požutio" je Marko Mirić, zbog neopreznog starta. 

16:43

Loš udarac Mirića i propala je dobra prilika za Borac

11. minut - Marko Mirić je izbjegao ofsajd zamku i iskosa sa desne strane se našao u izglednoj situaciji pred Kovačevićem, međutim, nije dobro zahvatio loptu. 

16:40

Sušić pokušao iz slobodnog udarca

5. minut - Sven Tino Sušić je dobro šutirao iz slobodnjaka, ali siguran je bio golman Banjalučana Mladen Lučić.

16:35

Borac prvi zaprijetio!

3. minut - "Bomba" Zorana Milutinovića sa više od 25 metara, ali je odbranio golman Sarajeva Vladan Kovačević.

16:32

Počela je utakmica

1. minut - Sudija Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva je dao znak za početak meča u Banjaluci.

16:30

16:28

Na Gradskom stadionu je prisutno blizu 6.000 gledalaca

Reporter MONDA javio je da se 15-ak minuta prije derbija na Gradskom stadionu okupili između 5.500 i 6.000 ljubitelja fudbala. 

16:25

Borac je posljednji put savladao Sarajevo u Kupu BiH prije pet godina, ali na "Koševu" (1:2), dok je posljednji trijumf nad "bordo" timom u Banjaluci upisao u novembru 2011. godine (2:0). Tada su strijelci za crveno-plave bili Branislav Krunić, aktuelni trener i napadač Saša Kajkut, koji je i danas starter.

16:20

Jovanovića i Dujakovića mijenjaju Volkov i Galić

Ono što je najviše mučilo navijače Borca je izostanak Marka Jovanovića i Siniše Dujakovića u odbrani, pa je trener Branislav Krunić odlučio da njihove zamjene budu Vladimir Volkov i Marin Galić. Pročitajte našu analizu o tom problemu u defanzivi Banjalučana. 

16:17

Sušić od prvog minuta!

Novi fudbaler Sarajeva Sven Tino Sušić, sinovac legendarnog Safeta Sušića, zaigraće u startnih 11 u gostujućem timu. U debiju u "bordo" dresu u prethodnom kolu, ušao je s klupu i pogodio sa bijele tačke protiv Tuzle siti. 

16:11

Ako je suditi po fotografiji, trener Borca je dobro raspoložen

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

16:06

Pogledajte atmosferu sa Gradskog stadiona pola sata prije meča

UKRATKO

  • Borac: Lučić, Volkov, Kajkut, Danilović, Ćosić, Milutinović, Mirić, Vranješ, Janičić, Galić, Zakarić.
  • Sarajevo: Kovačević, Hodžić, Ahmetović, Rahmanović, Miličević, Salčin, Jukić, Šerbečić, Sušić, Tatar, Oremuš.
učitaj još +

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nista izgubili

Nismo nista izgubili ocekivali smo X veceras i poraz od Sirokog. Na ocekivanom smo. Sad uzeti Kup i u polufinalu uz malo srece da naletimo na drugoligasa, ako ne u prvenstvu je u igri 36 bodova, da se izganjati Evropa u konkurenciji Tuzle i Sirokog

Ada

Nakon 10 utakmica bez poraza šteta što je danas došao, ali morao je doći i taj dan. Moramo se dići, naravno u Mostaru nećemo uzeti ništa ali sve je to bilo očekivano uz možda danas bod, nije došao, treba ganjati dalje evropu, probati i kroz Kup mada biće teško.

Još jače

Dešava se i takav dan. Malo toga je polazilo za nogom. Odlično pripreljena utakmica Sarajeva. Borac je možda malo olako ušao u meč, mada je Široki bio dobar šamar, i pokazatelj brojnih slabost od kondicione nespreme pa nadalje. Mi nismo pravili tim za titulu, klupe skoro da i nema, tako da opraštanje od tog trofeja ne gura nas sa našeg glavnog puta a to je borba za Evropu. Idemo još jače

Ajmooo

Ziljkic ce uci u drugom da ih dokrajci. Borac je jaci, ne smije podleci pritisku, bice stadion pun, cuje se pjesma sa svih strana grada

Najnovije