• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako će Borac bez Jovanovića? Teško, ali mora se!

Autor mondo.ba

Štoper Borca Marko Jovanović zbog kartona propustiće derbi protiv Sarajeva, pa će trener Branislav Krunić morati da pribjegne alternativnim rješenjima.

 PLBIH derbi BOrac - Sarajevo suspenzija Marko Jovanović Siniša Dujaković rezerve Branislav Krunić Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Banjalučki Borac proteklog vikenda ostao je u Širokom Brijegu bez dva boda nakon povratka domaćih, ali i bez dvojice prvotimaca.

Štoper Marko Jovanović i desni bek Siniša Dujakovićzaradili su po treći karton zbog kojih će propustiti derbi sa Sarajevom.

Možda će vas zanimati

 Ovo je veliki udarac za crveno-plave, ali su Banjalučani još dobro prošli s obzirom da su dva kartona imali Đorđe Ćosić i Vladan Danilović, ali su oni prošli bez sankcija, što je vrlo važno za Banjalučane.

"Rupu" na desnom boku trener Branislav Krunić lako će popuniti jer tu ima Marina Galića, pojačanje od ove zime, te Denisa Čomora koji je u prošloj polusezoni dijelio minutažu sa Dujakovićem.

Mnogo veći problem je odsustvo Marka Jovanovića, jednog od najboljih defanzivaca u Premijer ligi BIH, posebno zbog činjenice da je Borac "najtanji na poziciji štopera“.

Podsjetimo, ove zime klub je napustio Nebojša Runić, koji je jesenas upisao četiri nastupa u PLBIH, dva kao starter i još dva sa klupe.

Borac je sa njim imao polovičan činak, dve pobjede i dva poraza, a jednom od njih, onom protiv Slobode na Tušnju Runić je kumovao i autogolom sa 40 metara.

Nakon toga odigrao je još samo jednu utakmicu, upravo protiv Sarajeva 25. septembra, a u Borcu su zimus odlučili da im više nije potreban pa je napustio klub.

Iz Borca su najavljivali da će u zimskom prelaznom roku pojačati napad i odbranu, što je donekle  i učinjeno dovođenjem Marina Galića i Gorana Zakarića, na Gradski stadion nije stigao klasični špic, golgeter, niti su se crveno-plavi pojačali na vrlo deficitarnoj poziciji štopera.

Dobre partije tokom pripremnog perioda pružali su omladinci Đorđe Milojević i Vladimir Arsić, da bi na kraju samo prvi ostao u klubu, dok je sa drugim raskinut ugovor zbog problema sa produženjem ugovora,odnosno menadžerskim ugovorima.

Uprkos dobrim partijama na pripremama, malo je vjerovatno da će Krunić gurnuti u vatru Milojevića u vrlo važnom derbiju protiv Sarajeva, tako da treba očekivati druga rješenja.

Jovanović je propustio prošle polusezone samo duel sa Slobodom, kada ga je zamijenio Runić, kojeg sada nema, pa je alternativno rješenje pomjeranje Ćosića sa lijevog boka na štopera, što Ćosiću ne bi bio prvi put.

Jedna od mogućih opcija je i Vladimir Volkov na mjestu štopera, ali je vjerovatnije da on ostane na boku, a da Ćosić bude štoper.

U oba slučaja Borac bi na mjestima štopera ima obojicu ljevonogih igrača.

Branislav Krunić ima još jedno rješenje, koje je možda i najvjerovatnije, a to je spuštanje Vladana Danilovića sa mjesta zadnjeg veznog na štopera.

Danilović je to igrao kada je bilo potrebno prošle sezone  u Prvoj ligi RS kod trenera Darka Vojvodića i izgledalo je prilično dobro.

Zbog svojih dobrih defanzivnih sposobnosti, pa i dobrog skoka, Danilović je pouzdan u odbrani, a svojim pregledom igre donosi mirnoću u zadnju liniju i iznošenje lopte i gradnja napada bi bilo mnogo lakše.

Ukoliko Danilović zauzme mjesto u zadnjoj liniji, Krunić ne bi imao problem da popuni njegovu poziciju u veznom redu, s obzirom da tu ima na raspolaganju iskusnog Aleksandra Radulovića.

Sigurno je da će Borcu biti teško bez Jovanovića, ali i da Krunić ima nekoliko varijanti koje će koristiti u slučajevima suspenzija i povreda centralnih defanzivaca.

Derbi između Borca i Sarajeva igra se u subotu od 16.30 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

satnica

Derbi se igra u subotu ali u 16:30, a ne u 17:30. Ne znam koliko je Volkov spreman, ali tipujem da će Ćosić na štopera, Volkov lijevo, a ako ne bude išlo Volkov vani, Ćosić lijevo, žuti na štopera

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC