• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi se smijali Brki, sada se on smije! Željo ispred Sarajeva i Borca!

Autor mondo.ba

Željezničar pobjedom nad Zvijezdom 09 zauzeo prvo mjesto, bar do završetka derbija između Borca i Sarajeva. Taj duel pratite uživo na MONDU!

 Premijer liga BIH 21 kolo Zvijezda - Željezničar 0-3 Izvor: Mustafa Ozturk, Anadolija

"Neki su bolesni cijelu heftu, a neki hafifni i lohotni“, rekao je trener Željezničara Amar Osim pred gostovanje u Ugljeviku i izazvao brojne reakcije, pa i podsmijehe, ali nakon duela sa Zvijezdom 09 sada se smije popularni Brko.

I bez nekolicine povrijeđenih igrača o kojima je govorio Osim njegova ekipa stigla je do ubjedljive pobjede 3:0 protiv fenjeraša, Zvijezde 09, te tako zasjela na prvo mjesto na tabeli, bar do završetka derbija u Banjaluci.

Možda će vas zanimati

Željezničar ima 39 bodova, pa će Sarajevu u derbiju 21. kola PLBIH trebati bod, a Borcu tri ukoliko žele da preuzmu lidersku poziciju.

Nagovještaj prekida niza od dvije utakmice bez pobjede stigao je u 19. minutu, kada je Nikola Janković nespretnom reakcijom skrenuo loptu ubačenu u peterac u svoj gol.

Odbrana Zvijezde, koja je takođe bila desetkovana povredama nije se snašla ni u 39. minutu, kada je Ramović zatresao mrežu sa samo nekoliko metara poslije povratne lopte sa desne strane.

Sudbina „fenjeraša“ zapečaćena je u 58. minutu kada je Sadiković odlično uhvatio volej poslije asistencije Štilića, a Lendrić skrenuo loptu u mrežu i tako prigrabio ovaj pogodak.

Mnogo neizvjesnije bilo je u duelu Mladosti i Širokog Brijega, gdje su domaći dva puta stizali prednost gostiju, a onda ipak poklekli u finišu.

Široki Brijeg slavio je rezultato 3:2 poslije pogotka Jurilja u drugom minutu sudijske nadoknade.

U prošlom kolu Široki Brijeg je stigao od 0:2 do 2:2 protiv Borca, ovoga puta on je dva puta vodio i gubio tu prenost, ali onda ponovo pokazao da se radi o mentalno vrstoj ekipi.

Hadžić je u prvom poluvremenu „poništio“ vođstvo koje je donio Ćorić, a Fanimo u nastavku izjednačio samo minut nakon pogotka Radeljića, ali je Široki smogao snage da još jednom udari.

Jurilj je pogodio u drugom minutu sudijske nadoknade i ostavio Mladost među ekipama koje se bore za opstanak, a svoju zadržao koliko-toliko blizu samog vrha.

PREMIJER LIGA BiH - 21. kolo

Mladost DK - Široki Brijeg 2:3 (1:1)
/Hadžić 40, Fanimo 51 - Ćorić 32, Radeljić 51, Jurilj 90+2/

Zvijezda 09 - Željezničar 0:3 (0:3)
/Janković 19 autogol, Ramović 39, Lendrić 58/

Borac - Sarajevo (16.30)

Zrinjski - Sloboda (17.30)

Nedjelja:

Čelik - Radnik (14.30)

Odigrano u petak

Tuzla siti - Velež 0:0

TABELA: Željezničar (+1) 39, Sarajevo 39, Borac 36, Tuzla siti (+1) 35, Zrinjski 34, Široki Brijeg (+1) 31, Radnik 30, Velež (+1) 29,Mladost (+1) 18, Sloboda 18, Čelik 16. Zvijezda 09 (+1) 8.

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC