• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejvis Kup: Džumhur i Rulofs prvi na terenu zeničke "Arene"

Autori mondo.ba Autori Fena

Teniseri BiH u Zenici igraju protiv Južnoafričke Republike.

 Damir Džumhur i Ruan Rulofs otvaraju Dejvis Kup u Zenici Izvor: FENA/Vehid Begunić

Današnjim žrijebom plej-ofa Prve svjetske grupe Dejvis Kupa, u kojoj će sutra i prekosutra selekcija Bosne i Hercegovine igrati protiv Južnoafričke Republike (JAR), odlučeno je da će prvi meč u Gradskoj areni "Husejin Smajlović" u Zenici sutra igrati Damir Džumhur i Ruan Rulofs.

Taj susret počinje u 15 časova, nakon kojeg će snage odmjeriti Mirza Bašić i najbolji igrač JAR-a, Lojd Heris. Heris je rangiran na 93. mjestu na svjetskoj listi profesionalnih igrača u singlu (ATP) pa je i najbolje rangiran igrač u obje selekcije, jer je najbolji bh. igrač Džumhur trenutno na 107. mjestu.

Možda će vas zanimati

Selektor BiH Zoran Zrnić najavio je kako ih čekaju otvoreni mečevi, ali da je mala prednost za njegov tim što će Džumhur igrati prvi meč tog dvomeča.

"Dejvis Kup je takvo takmičenje da se, vjerovatno, poslije prvog dana, kakav god rezultat da bude, ne može se znati ko je u prednosti. Iskreno se nadam da će sutra Damir otvoriti pobjedom, što bi nam jako dobro došlo za samopouzdanje", kazao je Zrnić, koji je dodao kako je zadovoljan žrijebom, ali da se za konačan trijumf u dva dana mora doći do tri pobjede.

On je napomenuo da, ako su mogli birati, ovo najbolji žrijeb za bh. tim.

"Možda je mala prednost za nas, ukoliko ja odradim posao onakao kako se očekuje. Ukoliko sve bude na dobrom nivou, trebalo bi da povedemo 1:0 i da taj pritisak sa Mirze skinem. Sigurno da će njemu biti lakše igrati, ukoliko budemo imali vođstvo. Tako da bih rekao da je žrijeb povoljan pa je, možda, bolje što igram prvi meč", smatra Džumhur, koji se nada da će donijeti prednost bh. timu.

"Najidelanije bi bilo da prvog dana povedemo 2:0, ali mislim da ni 1:1 ne bi bilo loše", dodao je prvih reket BiH.

Izvor: Guliver/Getty images/Daniel Pockett

Žrijebom je rukovodio glavni sudija Kataranin Ašraf Mahmud, koji je istakao kako ove godine u Dejvis Kupu učestvuju 142 nacije, a ATF se, napomenuo je Mahmud, novim formatom takmičenja potrudio da sve selekcije igraju što više mečeva na svom terenu.

"Nikada prije u Evro-zoni selekcija BiH nije mogla igrati protiv neke reprezentacije iz drugog kraja svijeta. Sada će igrati protiv JAR-a i takvih će mečeva biti i u drugim parovima", napomenuo je Mahmud.

Drugog dana, u subotu, sa početkom od 13 časova, na teren će prvo dubl igrači.

Mirza Bašić i Tomislav Brkić pokušaće osvojiti važan poen za BiH protiv Rejvena Klasena, koji je 11. igrač na listi svjetskih dubl igrača, a kojem će par biti Ruan Rulofs.

Nakon toga, trebali bi igrati Džumhur - Heris te Bašić - Rulofs.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC