• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Devojke, ugledajte se na njih: Ovo je najmoćnija teniserka svih vremena

Autor Mirjana Šegan

Dvostruka grend slem šampionka Meri Pirs "konstruisala" je najbolju igračicu ikad, pošto je mahom od nekadašnjih rivalki uzela najjače elemente njihove igre

 Najmoćnije teniserke svih vremena Izvor: MN PRESS

Meri Pirs, nekedašnja francuska teniserka, koja je sa dosta uspeha nastupala tokom 16 godina duge karijere (1989 - 2005), sastavila je idealnu teniserku, uzevši najbolje od rivalki sa kojima je na WTA turu vodila žestoke bitke.

Pirs, koja je u karijeri osvojila Australijan Open 1995. i Rolan Garos 2000. godine, izabrala je kondiciju Martine Navratilove, bekhend Gabrijele Sabatini, forhend Štefi Graf, servis Serene Vilijams, izbor udaraca Martine Hingis, brzinu Kim Klajsters, koja se vratila nakon pauze, i srce Monike Seleš.

Možda će vas zanimati

Detaljno je potom obrazložila zbog čega je miksovala "staru i novu školu" tokom izbora.

Navela je da je iskusna Martina Navratilova bila fitnes pionir u tenisu, jer je prva vodila računa o tome. Ona se pobrinula da praktično uvede neophodne vežbe u svakodnevni trening i fokusira se i na ishranu.

"Mislim da je ona imala mnogo uticaja na promenu bitnih stvari u tenisu", rekla je o Navratilovoj.

Navela je kratko da je Gabrijela Sabatini imala divan bekhend, bez nekog posebnog objašnjenja i da kada pomisli na taj element igre, odmah se seti Argentinke.

Meri Pirs je poslednji meč odigrala 2005, a onda zbog problema sa kolenom bila primorana da napravi pauzu, ali nikada zvanično nije završila karijeru i povukla se iz tenisa

Kada je reč o forhendu, smatra da je Štefi Graf imala idealno izbalansiran taj segment igre, a da je najbolji serviser, bez premca, Serena Vilijams, koja je sada na zalasku karijere.

"Ona ima snažan servis. Jasno je da tu lopticu uvek udara jako, i prednost je kada to možete da uradite, ali je ključno to gde je pošalje", objasnila je Pirs.

Martina Hingis, koja je u karijeri osvojila pet grend slem pehara, imala je prema mišljenju Meri Pirs, najbolji izbor udaraca.

"Bila je veoma inteligentna igračica. Igrala je tenis kao da je u pitanju šahovska partija. Bila je veoma efikasna na terenu, ali i veoma pametna. Možda nije najuspešnija igračica, ali je stvarno imala posebnu 'žicu' za tenis", navela je Pirs.

Kada je reč o brzini, prednost je dala Kim Klajsters, u odnosu na sve rivalke njenog doba, i ranije. Kaže da je Belgijanka uvek bila spremna da "zašprinta" na svaku lopticu i da joj je to odlično išlo.

A najveće srce kada je reč o tenisu imala je Monika Seleš. Bivša jugoslovenska teniserka je prema mišljenju Francuskinje, na terenu uvek davala mnogo više od maksimuma.

"Ona je, bez ikakve sumnje, imala najveće srce za ovaj sport. Bila je žestok takmičar, borac. Mislim da nemam pravu reč. Jednostavno neverovatna", poručila je 45-godišnja Meri Pirs, koja je u karijeri osvojila i dva grend slema u dublu - Rolan Garos 2000. sa Martinom Hingis, i trofej na Vimbldonu 2005. u miksu sa Indijcem Maešom Bupatijem, kao i dva puta titulu Fed kupa sa selekcijom Francuske.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC