• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Endi Marej ne može da izbegne još jednu operaciju: Hoće se li se vratiti?

Autor mondo.rs

Škot se trudi da ne odustane od teniske karijere, iako je gotovo izvesno da će morati opet "pod nož".

 Endi-Marej-treca-operacija-kuka-mozda-kraj-karijere Izvor: MN PRESS

Endi Marej nalazi se pred novom, velikom raskrsnicom u karijeri. Škot je najavio da možda neće moći da izbegne novu, treću operaciju kuka, nakon čega se postavlja pitanje da li će uopšte moći da nastavi profesionalnu tenisku karijeru.

Bivši broj jedan pokušao je, i uspeo, da se vrati tenisu nakon ugradnje veštačkog kuka prošle godine nakon Australijan Opena, ali je oporavak bio dug i iscrpljujući. vratio se sedam meseci nakon hirurškog zahvata, igrao i na čelindžerima, sve sa ciljem da ojača i povrati formu, ali bez mnogo uspeha.

Iako su stručnjaci koji su odradili zahvat bili sigurni da on može da nastavi profesionalnu karijeru, bilo je i uspešnih hirurga koji su isticali da to nije moguće.

Možda će vas zanimati

Nakon ugradnje titanijumske pločice i pokušaja povratka, Marej se suočio sa novim problemom - pojavom zadebljanog tkiva oko tog "stranog tela", zbog čega će, najverovatnije, u narednih nekoliko nedelja, morati na operaciju.

"Želim ponovo da igram grend slemove. To je ono što sam propustio poslednjih godina. Izostanak sa Australijan Opena ove sezone za mene je bio veoma bolan udarac. Krajem prošle godine počeo sam da igram prilično dobro i osećao sam se dobro, ali se onda desio novi problem sa kukom", rekao je engleskim medijima nedavno Marej, koji je poslednji nastup imao na finalu Dejvis kupa u Madridu sredinom novembra.

Marej, koji će uskoro napuniti 33 godine, u finišu prošle sezone, povredio je karlicu. Čini se, da sada ni sam nije preveliki optimista po pitanju produženja karijere.

"Postao sam poprilično pesimističan posle svega što mi se dogodilo i prognoza koje su mi davali u vezi oporavka i povratka i na teren i onoga što se desilo. Sada ne želim da definitivno kažem kada ću zaigrati. Možda će to biti na mastersu u Majamiju, ali postoji mogućnost da ću morati da obavim još jednu intervenciju", naveo je Marej, koji je nakon povratka uspeo da osvoji i trofej na turniru ATP serije 250 u Antverpenu, što je za njega bio veoma emotivan trenutak.

Ni njegova majka Džudit Marej nije želela da daje prognoze.

"Endi ima mnogo obožavalaca i svi postavljaju isto pitanje 'Kada će se vratiti na teren?' Najčešći odgovor je 'Ne znam'. I stvarno je tako, jer ne možete da znate koliko će trajati rehabilitacija, a onda i povratak treninzima i testiranje mogućnosti, pravljenje rasporeda shodno mogućnostima i vraćanje u formu", navela je Džudi.

Ona je istakla da će Endi opet udarati lopticu na turnirima kada bude potpuno spreman.

"Ono što je sigurno je da neće žuriti sa povratkom. Uzeće onoliko vremena koliko mu bude potrebno da njegovo telo bude potpuno spremno za sve napore. Ipak, za njega će to biti veoma težak fizički i emocionalni izazov. Jer kada ste već prošli kroz tako nešto i doživeli neuspeh, poraz i razočaranje, odnosno korak unazad, onda vam je pri novom pokušaju potrebna nova, još veća podrška svih oko vas", rekla je Džudi Marej.

Endi Marej je u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri, koja traje od 2005. godine, osvojio 46 trofeja, od čega tri grend slema - Vimbldon 2013. i 2016. i US Open 2012. godine. Bio je prvi igrač sveta, osvajao je trofej u Dejvis kupu sa selekcijom Velike Britanije, ali i olimpijska zlata u singlu u Londonu 2012. i Rio de Žaneiru četiri godine kasnije. U kolekciji ima i srebro u miksu sa Olimpijskih igara u Londonu.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC