Fudbal

Čelsiju ne valja najskuplji golman svijeta - krenuli su po Nojera!

Autor Milutin Vujičić

Iznenadna promjena strategije na "Bridžu".

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Kepa Arizabalaga postao je najskuplji golman svijeta u ljeto 2018. godine nakon što je Čelsi bio primoran da pronađe rješenje među stativama pošto ih je napustio nezadovoljni Tibo Kurtoa.

Mnogi su bili skeptični zbog ovog poteza Čelsija, pošto dotadašnji golman Bilbaoa nije pokazivao da vrijedi baš 80 miliona evra, međutim "plavcima" su bile svezane ruke. Morali su da rizikuju i skoro dvije godine kasnije ne djeluje da su potpuno zadovoljni viđenim...

Arizabalaga je bio neposlušan kod Sarija, ove sezone ima najlošiji procenat odbrana u Premijer ligi zbog čega je jedno vrijeme kod Lamparda bio "prikovan i za klupu".

To ga je pomalo i opametilo, odigrao je poslije toga nekoliko fantastičnih utakmica, ali u Čelsiju i dalje ne vjeruju da može da igra na konstantno visokom nivou iz nedjelje u nedjelju. I zbog toga se polako raspituju za golmane na tržištu, iako je pauza u fudbalu zbog korona virusa.

Kako piše poznati novinar lista "Bild" Kristijan Falk - Čelsi je odlučio da "napadne" Manuela Nojera iz Bajerna, ako ovog ljeta uspiju da prodaju Arizabalagu!

Navodno ni Nojeru ova opcija nije nezanimljiva pošto mu se nije dopalo što je Bajern doveo mladog golmana Aleksandra Nibela, koji će ga u perspektivi zamijeniti, a istovremeno su se razvukli pregovori oko novog ugovora.

Izvor: Getty Images/Alex Livesey, Alex Livesey/Getty Images Europe


Ono što čudi jeste da se Čelsi poslije dovođenja mladog golmana okreće veteranu, pošto su Nojeru baš od danas 34 godine, ali vjeruju da mogu iz njega da "izvuku" još nekoliko sezona.

Nojer nije na nivou na kakvom je bio u vrijeme Pepa Gvardiole, kada je bio najbolji golman svijeta, ali se od povrede polako "dizao" i znao je da pokaže trenutke briljantnosti, mada je bilo i kikseva koji su djelovali neoprostivo za igrača te klase.

Kapitenu Bajerna ugovor traje do ljeta 2021. godine, a ove sezone je mrežu sačuvao na 15 od 37 mečeva.

Za sada nema informacija koliko bi Nojer mogao da košta.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.