• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rasulo u Čelsiju: Kepa OBRUKAO Sarija, trofej za Siti!

Autor mondo.rs

Kepa Arizabalaga je u 118. minutu utakmice odbio da napusti teren kada je trener Sari želeo da za penale u igru uvede Kabaljera. Besneo je Italijan kraj aut-linije, ali nije mogao ništa. Čelsi je pokazao nemoć i ostao bez trofeja!

Mančester siti je ovogodišnji osvajač Karabao kupa pošto je posle penala savladao Čelsi, ali ono što se desilo pred kraj produžetaka dugo će se prepričavati!

Naterao je Kun Aguero na dve velike odbrane Kepu Arizabalagu u poslednjih deset od 120 i kusur minuta u finalu na "Vembliju", to je prouzrokovalo da roviti španski golman obnovi povredu, pa je Mauricio Sari želeo da uvede Vilija Kabaljera u igru...

Stao je Argentinac kraj aut linije i bio spreman da uđe, ali Kepa nije hteo napolje!

Najskuplji golman u istoriji fudbala odmahivao je na instrukcije Sarija, pokazivao da nije povređen, ali je tek onda postalo jasno da je namera Italijana na klupi Čelsija bila da uvede Kabaljera za penale, za šta je "specijalista". Do izmene nije došlo, jeste do poniženja Italijana koji je KLJUČAO na klupi svog tima, želeo da ode u svlačionicu, a onda se vratio i sačekao penale.

Bio je to trenutak u kom je postalo jasno da Sarija igrači uopšte ne poštuju i ne slušaju, a Kepa je preuzeo odgovornost da će postati heroj meča ili tragičar.

SORRYBALL: NIŠTA NOVO NA STAMFORD BRIDŽU, IGRAČI BUŠE TRENERA

Počelo je promašajem Žoržinja sa kreča, pogađali su Gundogan, Aspilikueta, Aguero i Emerson, potom je Kepa odbranio šut Liroju Saneu da bi David Luiz odveo Siti u prednost tako što je pogodio stativu...


Bernardo Silva i Eden Azar su bili precizni sa 11 metara, odlučivao je dvoboj Kepe i Sterling, a prevagnula je sigurnost Engleza!

Rahim Sterling je pokazao da je izrastao u ozbiljnost igrača i postigao je pogodak za trofej na stadionu u čijoj je blizini odrastao, za šesti pehar Karabao kupa u istoriji Mančester sitija, i 25. u kolekciji Pepa Gvardiole.

ČELSI - MANČESTER SITI 0:0 posle 120 minuta, nakon penala 3:4!

U regularnom delu utakmice dva tima odigrala su vrlo oprezno, nismo gledali atraktivan fudbal, a statistika u ovom slučaju najbolje i ilustruje koliko je bilo uzbudljivo...

Mančester siti je imao samo jedan šut u okvir gola koji je branio Kepa Arizabalaga, koji je pre samo dve nedelje šest puta vadio loptu iz gola protiv istog protivnika, dok je ovoga puta to uradio samo jednom - kada je VAR tehnologija, s pravom, poništila gol Aguera iz ofsajda.

S druge strane još besposleniji bio je Ederson koji nije imao niti jednu odbranu za 90 minuta, ali je Čelsi možda imao i bolje prilike za gol u "regularnom" delu susreta.


N'Golo Kante je promašio veliku šansu nakon briljantnog prodora Edena Azara po levoj strani kada je Francuz "iz drugog plana" naleteo na loptu - i šutirao preko prečke, da bi "desetka" Čelsija u nadoknadi vremena izašla sama pred Edersona, ali je pomoćni sudija odlučio da podigne zastavicu i već tu prekine "jedan na jedan", iako se pomoćnicima savetuje da to ne čine kada nisu 100% sigurni i kada njihovu grešku može da ispravi VAR.

Ipak, uzalud instrukcije koje je dala FIFA, zastavica je bila u vazduhu, tako da nikada nećemo saznati kako bi se završio izlazak Azara pred Edersona u drugom minutu nadoknade...

U dodatnih pola sata fudbala videli smo još oprezniji Čelsi, koji za 120 minuta nije uputio niti šut u okvir gola, ali jeste stigao da se obruka za sve vremena kada su na površinu isplivale sve one stvari o kojima se spekulisalo.


Definitivno ne postoji dovoljno jak autoritet u klubu, funkcija trenera je poljuljana i klimava već godinama, tako da su igrači ti koji odlučuju.

Zbog toga bi bilo iluzorno i očekivati da bi Kepa Arizabalaga, koji je prošlog leta u rekordnom transferu stigao iz Bilbaoa kako bi čitavu decenije branio gol Čelsija, mogao da pretrpi neku kaznu od strane kluba, pre se da očekivati da bi Sari mogao da napusti klupu.

Pre ili kasnije...

ČELSI:
Kepa - Aspilikueta, Luiz, Ridiger, Emerson - Žoržinjo, Kante, Barkli (od 89. Loftus-Čik) - Vilijan (od 95. Iguain), Pedro (od 79. Hadson-Odoi) i Azar.

SITI: Ederson - Voker, Otamendi, Laport (od 46. Kompani), Zinčenko - Fernandinjo (od 91. Danilo), D. Silva (od 79. Gundogan), De Brujne (od 86. Sane) - B. Silva, Sterling i Aguero.

SVI ŠAMPIONI KARABAO (LIGA) KUPA:

Liverpul - 8 trofeja
Mančester siti - 6
Mančester junajted, Aston Vila i Čelsi - 5
Totenhem i Notingem forest - 4
Lester siti - 3
Arsenal, Norič, Birmingem i Vulverhempton - 2
VBA, Midlsbro, KPR, Lids, Stouk, Luton, Svindon, Oksford, Blekburn, Svonsi i Šefild venzdej - 1

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC