Fudbal

Veliki je Tole Karadžić: Hotel za umorne medicinare

Autor mondo.rs

Počasni predsednik Fudbalskog saveza Srbije ustupio hotel za potrebe zdravstvenih radnika.

Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Tomislav Karadžić ima veliko srce!

Bivši predsednik FSS ustupio je svoj hotel na korišćenje zdravstvenim radnicima, koji se danonoćno bore protiv pandemije korona virusa.

"Minulih dana u gradu su tražili dobar smeštaj za medicinske radnike. Usledila je molba i razgovor sa gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom oko ustupanja hotela. Sa zadovoljstvom sam pristao da hotel 'Forum', koji se nalazi u centru grada prepustim na korišćenje medicinskom osoblju, jer su oni naši heroji. Pored ove spreman sam i na svaku drugu vrstu pomoći, kao što sam to već i ranije činio", rekao je za "Žurnal" Karadžić.

Počasni predsednik FSS i uspešni privrednik nije želeo da se hvali svojim humanim delima, ali su ga razotkrile brojne TV i novinarske ekipe koje su okupile ispred hotela.

"Ako već postoji mogućnost da pomognem, onda sam želeo to i da uradim. Ti ljudi koji o nama brinu po više od 15 sati zaslužuju da se odmore i žive u dobrim uslovima. To je jedan znak pažnje u ovom teškim vremenima", naveo je Karadžić.

U njegovom preduzeću neće biti otkaza u kriznom periodu.

"Pridružio sam se ovim činom onima koji pomažu državi i lekarima da se izbori sa koronavirusom. Tako bi trebalo da postupi svako ko je u mogućnosti. Znam da će biti jako teško oporaviti ekonomiju i privredu posle ovoga. Kada prođe epidemija, čekaju nas sigurno tri ili če-tiri pakleno teška meseca. Ipak, u ovom trenutku ne može-mo da mislimo na profit. Nisam dao nijedan otkaz, a ni smanjivao plate. Svašta sam prošao, krize, epidemije, ali ovako nikada nije bilo".

Karaždić zbog godina, ali i srčanih problema spada u visoku rizičnu grupu. Strogo se pridržava karantina i zabrane kretanja. Vreme ubija bavljenje hobijem – hortikulturom.

"Cveća imam dosta, ali sad se oko toga konsultujem i sa stručnjacima iz gradskog zelenila. Oni uvek nešto sade po gradu, pa mogu da mi daju savet oko biljaka", podvukao je Tomislav Karadžić i da primer mnogim sportskim radnicima, kao i uspešnim biznismenima kako se pomaže u nevolji.

Karadžić od 2016. godine nema funkciju u Fudbalskom savezu Srbije. Njega je na mestu predsednika srpske "kuće fudbala" zamenio Slaviša Kokeza, a popularni "Tole" dobio je mesto počasnog predsednika.