Fudbal

Koliko su Van La Para i Žander zarađivali po minutu u Zvezdi: Previše!

Autor Jovan Terzić

Nisu se naigrali, ali su odlično zaradili.

Izvor: MN PRESS

Sa olakšanjem je u Crvenoj zvezdi dočekan pozitivan odgovor Radživa van La Pare i Žandera Ribeira Santane na predlog o sporazumnom raskidu ugovora

Uspeli su crveno-beli da se oslobode dvojice fudbalera koji su odigrali ispod svih očekivanja, a uz to bili i popriličan trošak za klupski budžet - na čemu je krivo isključivo rukovodstvo. 

Osim Žanderovog izdanja u Kopenhagenu, kada je vrlo dobro odigrao drugo poluvreme umesto povređenog Rodića, zatim iznudio crveni karton u produžetku, a onda i pogodio u penal-seriji (sve to je kasnije poništio igranjem rukom u Atini), ova dvojica fudbalera po prikazanom u dresu srpskog šampiona ubrajaju se među najveće klupske promašaje. 


Posebno holandski napadač, čiji je transfer iz Hadersfilda plaćen 1.200.000 evra, dok je Brazilac stigao iz Pafosa za podnošljivih 200.000.

Nezvanično, Van La Para je po dolasku dogovorio godišnju platu u iznosu 600.000 evra (bez bonusa), a Žander 240.000. 

Imajući u vidu da je prvi u crveno-belom dresu odigrao tek 718, a drugi 988 minuta, to znači da je Van La Para za svaki minut u igri od Zvezde dobio 487 evra, a Žander 182. 

Za uslove u Srbiji i prosečnu mesečnu platu, fantastična primanja...

Uz pomenuti nastup u Kopenhagenu, bek iz Brazila odigrao je još 14 utakmica, ali samo polovinu od prvog do poslednjeg minuta, dok je holandski napadač imao ukupno 11 nastupa, ali samo tri od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka. 

ŽANDER: 15 utakmica (8 u Superligi, 3 u kvalifikacijama za Ligu šampiona, 3 u grupi Lige šampiona, 1 u Kupu), ukupno 988 minuta. Učinak: 1 gol, 4 asistencije. Zarada: 180.000 evra.

VAN LA PARA: 11 utakmica (5 u Ligi šampiona, 3 u Superligi, 2 u Kupu), ukupno 718 minuta. Učinak: 1 gol, 2 asistencije. Zarada: 350.000 evra