• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žander otvorio dušu: Prijetili mi, a nisam namjerno igrao rukom!

Autor Milutin Vujičić

"Bez dileme to je bila najgora noć moje karijere", poručio je Brazilac.

 Zander-penal-Olimpijakos-intervju-navijaci-prijetili Izvor: MN PRESS

Žander Santana od početka ove nedjelje više nije član Crvene zvezde.

Razlaz sa brazilskim bekom bio je izgledan još na zimu, kada ga je novi trener Dejan Stanković "precrtao" iz svojih planova, a utisak je da je djelovalo da je svoju crveno-bijelu karijeru završio još u decembru skrivivši jedanaesterac vrijedan eliminacije iz Lige šampiona.

Možda će vas zanimati

Žander je neoprezno igrao rukom u sopstvenom šesnaestercu, i to u 90. minutu, a Olimpijakos je šut sa "bijele tačke" pretvorio u proljeće u Evropi.

Tragičar crveno-bijelih otvorio je dušu u intervjuu za kiparske medije i rekao da se zahvaljuje na "pruženoj šansi u tako velikom klubu".

"Otišao sam sa Marakane čistog obraza, jer sam svaki put davao sve od sebe kako bih bio najbolji na terenu. Nažalost dogodio se meč protiv Olimpijakosa u Pireju, imao sam tu nesreću da skrivim penal i to je definitivno bio najgori momenat moje karijere", rekao je Žander i dodao:

"Klub se nije ponio lijepo prema meni, tužno je sve ono što se kasnije dogodilo. U revanš susretu protiv Kopenhagena bio sam najbolji igrač utakmice, čak sam uspio da izvučem crveni karton od protivnika. Da se to nije dogodilo, ne bismo uspjeli da prođemo dalje. Ali, to je fudbal i navikao sam na takve stvari. Možete toliko stvari da uradite sjajno, ali jedna greška može skupo da vas košta".

Žander je kazao i da nije dobio platu šest mjeseci, praktično od oktobra, međutim zahvalio se pre svega Vladanu Milojeviću na odličnoj saradnji i poručio da želi da nastavi karijeru pošto ima šta da ponudi fudbalu.


Brazilac je i dalje u Srbiji, zatvoren u stanu s porodicom, pošto zbog situacije sa korona virusom ne može da otputuje, a i dalje misli na meč na "Karaiskakisu" i uvrede koje je dobio poslije njega.

"Bez dileme to je bila najgora noć moje karijere. Četiri dana prije utakmice u Grčkoj odigrao sam jednu odličnu utakmicu gdje sam postigao gol i bio asistent, a onda je uslijedio pakao. Najviše su me pogodile poruke koje sam dobio".

"Da je bilo samo do mene ne bih se osjećao toliko loše, ali kada prijete i tvojoj porodici, niko ne može da ostane ravnodušan. Takve stvari ne smiju da se dešavaju u fudbalu. Dobijao sam različite poruke, tekstualne i audio u kojima sam čuo stvari poput: ’Želimo da umreš, da umru tvoja žena i sin. Neka ti cijela porodica umre. Ti si majmun’. Sve to je jako tužno".

Žander odbacuje indicije da je bilo kakve namjere u napravljenom penalu...

"Sve to desilo se zbog jednog penala. Čak se pričalo da sam to namjerno uradio, u korist Olimpijakosa. Nikada ne bih namjerno naškodio svom timu. To su gomile gluposti", zaključio je on.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC