• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veljko Simić: Čudna situacija, zbunjuje me višak slobodnog vremena

Autor Jovan Terzić

Fudbaler Crvene zvezde govorio o vremenu koje provodi u kućnom karantinu.

 Veljko-Simic-Crvena-zvezda-korona-virus-u-Srbiji-fudbaleri-u-karantinu Izvor: MN PRESS

Kada je neko od malih nogu u fudbalu i navikao je na svakodnevne treninge, česte utakmice i putovanja, sigurno mu ne prija da bude zatvoren u kućnom karantinu. 

Zbog vanrednog stanja u Srbiji uvedenog zbog pandemije korona virusa, svi stanovnici Srbije obavezni su da radnim danima od 17 do 5 časova budu u svojim domovima, a vikendom od subote u 13 do ponedjeljka u 5. 

Možda će vas zanimati

Mnogima to teško pada, a naročito profesionalnim sportistima, o čemu je za klupski sajt govorio fudbaler Crvene zvezde, Veljko Simić.


"Generalno ne možemo da uradimo mnogo. Ono što jeste do nas, to je da ostanemo u maksimalnoj mogućnoj fizičkoj formi, da probamo da zadržimo tjelesnu težinu onako kako bi trebalo. Svi, naravno, jedva čekamo da počnu pravi, grupni, treninzi na terenu, jer je to ipak ono pravo. Treninzi uglavnom izgledaju tako da se fokusiramo na fiziku, na tim stvarima koje radimo u zagrijavanju. Stabilizacija, trbušnjaci, gornji i donji dio tijela kako bi tijelo održali u što boljoj formi. Nedostaje nam rad sa loptom ali ćemo bar ovim radom kod kuće lakše moći da se vratimo grupnim treninzima", naglasio je Simić i dodao da je za njega čivata ova situacija čudna, pa i zbunjujuća.

NASTAVAK HUMANITARNIH AKCIJA

Prvotimci Crvene zvezde već su donirali novac za kupovinu respiratora i brzih testova, a borbu protiv korona virusa nastaviće tako što će narednih dana na domove članova kluba starijih od 65 godina donositi crveno-bijele pakete.

"Moram priznati da mi je ovo dosta čudna situacija. U fudbalu sam od malena i navikao sam da mnogo treniram, da igram utakmice, putujem na gostovanja, kao i da provodim vrijeme u karantinu, tako da me ovaj višak slobodnog vremena malo zbunjuje. Međutim, znači mi što provodim vrijeme sa porodicom, to mi takođe i veoma prija jer nemam mnogo vremena u toku sezone da se družim toliko sa njima. Uglavnom čitam knjige, gledam filmove i serije, pokušavam da prekratim vrijeme. Naravno, treniram koliko god je moguće, ali iskreno je za mene ovo čudna situacija".

Pauza u prvenstvu uslijedila je poslije pet proljećnih kola, a crveno-bijeli su je dočekali na ubjedljivom prvom mjestu, sa čak 11 bodova više od drugoplasiranog Partizana.

"Mi smo skoro krenuli sa proljećnom polusezonom tako da nismo stigli ni da odigramo toliko utakmica uzastopno. Ova pauza i nije došla u nekom dobrom momentu, ali ne sumnjam da ćemo se vratiti još bolji, još jači i da ćemo biti spremni za nastavak".

Za kraj, Simić je imao i poruku navijačima:

"Nije baš najlaški period za nas fudbalere. Generelno, profesionalni sportisti nisu navikli na ovako specifično vrijeme gdje imamo manjak treninga, a naročito ekipnog rada. Međutim moramo se prilagoditi i izgurati ovu sitaciju. Najvažnije je da budemo odgovorni, a mislim da će biti vremena na pretek i za utakmice, ali i za nove uspjehe koje ćemo, vjerujem, ređati. Navijačma bih poručio da ostanu kod kuće. Teško je, ali pokazali smo smo mnogo puta da smo jači od mnogih protivnika, neka bude i sada tako. Želim da im kažem da se, poslije ove pauze, vidimo svi na Marakani, i da se radujemo novim pobjedama". 

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC