Fudbal

Znate li kako je Ronaldo rasplakao Šaćirija kao klinca?

Autor Milutin Vujičić

"Bio mi je idol", rekao je Đerdan Šaćiri.

Izvor: Guliver/Gunnar Berning/Bongarts/Getty Images

"Šišaj me na Ronalda!".

Mnogim dečacima (možda i devojčicama?) ostala je u pamćenju frizura koju je Ronaldo predstavio na Svetskom prvenstvu 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, a sve kako bi skrenuo pažnju s povrede koju je u tom trenutku imao, pa su mnogi poželeli da ga "iskopiraju".

Jedan od onih koji je imao "kapicu" u vreme Mundijala iz 2002. godine bio je i Đerdan Šaćiri, sadašnji fudbaler Liverpula, koji je to podelio u intervjuu za klupski sajt.

"I ja sam imao tu frizuru, svi u školi su bili šokirani kada sam se tako pojavio, ali sam voleo Ronalda i još ga volim. On je moj idol i voleo bih da ga upoznam", kazao je Đerdan Šaćiri koji po stilu igre ipak ne podseća mnogo na čuvenog napadača Brazila.

"Nisam ga kopirao, svaki igrač je drugačiji i priča za sebe. Tada mi je bio heroj, a plakao sam kad je Ronaldo izgubio u finalu Svetskog prvenstva 1998", dodao je naturalizovani Švajcarac.

Šaćiri je dodao i da je zadovoljan s onim što je do sada postigao u karijeri, a da se nada da će uskoro Liverpul biti krunisan u šampiona Premijer lige, s tim da krilni fudbaler nije dao naročito veliki doprinos ove sezone.

Nastupio je tek na šest mečeva (ukupno 174 minuta) i postigao jedan gol.

Tagovi