• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SJAJNA PRIČA: "Selfi" Pitera Krauča i "pravog" Ronalda!

Autor mondo.ba

Nekadašnji engleski napadač Piter Krauč ispričao je anegdotu kada je na plaži na Ibici primjetio brazilsku legendu Ronalda.

 Piter Krauč i Ronaldo: Priča o selfiju na Ibici Izvor: Julian Finney/Getty Images Europe

Dvostruki osvajač Mundijala pio je pivo u društvu supermodela, dok je na stomaku balansirao pepeljaru.

Krauč nije želio da propusti priliku da "udari" selfi sa nekadašnjom zvijezdom Real Madrida, Intera, Barselone, Milana, PSV Ajndhovena i brazilskih klibova Kruzeiro i Korintijans, pa mu je prišao....

Možda će vas zanimati

Englez je sve to napisao u kolumni za "Dejli Mejl", objasnivši u šali, da je bio "šokiran što ga Ronaldo nije prepoznao".

"Zapravo sam Ronalda jednom sreo. Bio sam na odmoru na Ibici i vidio sam ga na plaži. Bio je zauzet otvaranjem piva i na stomaku je imao uravnoteženu pepeljaru. Svaki put kad je završio s pićem, supermodel, koja mu je pravila društvo, donijela mu je novo. Šansa da se slikam s njim bila je previše dobra da bih ignorisao, pa sam odlučio da priđem", napisao je Krauč.

Uslijedila je urnebesna reakcija Brazilca.

"Nadao sam se da će reći: 'O, gdje si Krauč!' ali nije imao pojma ko sam. Snimio sam fotografiju i otišao ne obazirući se na to što nije znao da sam fudbaler".

Iako ga nije prepoznao, Krauč je istakao da je Ronaldo njegov saigrač iz snova. Tako je barem odgovorio na pitanje s kim bi najviše volio da je igrao u karijeri.

"To je tako teško. Denis Bergkamp bio je poseban i bilo bi nevjerovatno igrati uz njega, ali moj izbor bio bi pravi Ronaldo. Nisam siguran da bi naši stilovi igre bili kompatibilni, ali 90 minuta s njim, meni bi značio cijeli život".

Izvor: Ian MacNicol/Getty Images Europe

Ronaldo je završio karijere 2011. godine i sada kao 43-godišnjak sa 98 nastupa i 62 pogotka za Brazil, uživa u penzionerskom životu.

Njegov "nepoznati" kolega Krauč je jedan od rijetkih "ostvarenih" napadača dvometraša. Nosio je dresove Totenhema, Portsmuta, Liverpula, Aston Vile, Sautemptona i mnogih drugih engleskih klubova.. Za nacionalni tim Engleske odigrao je 42 utakmice i postigao 22 gola.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC