• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Son je dao gol za pamćenje, a Murinjo pamti jedan sličan: Kao Ronaldo!

Autor mondo.rs

Da li Portugalac preteruje kada veliča pogodak svog asa na meču sa Barnlijem?

Peti ligaški, a deseti gol u sezoni, Hjung-min Son postigao je na nezaboravan način.

Možda će vas zanimati


U budućem "klasiku" Premijer lige, krilni napadač Totenhema dobio je loptu od Jana Vertongena nedaleko od ivice svog šesnaesterca i potom u nezadrživom sprintu preko celog terena 100x67 metara dobio duel sa šestoricom rivala pre nego je nekoliko sekundi kasnije na drugoj strani rutinski plasirao loptu pored Nika Popa.

* pogledajte Sonovo malo "remek delo" *

Pre i posle tog 32. minuta, kada je južnokorejski as zalužio ovacije 58.400 navijača na "Lejnu", golman Barnlija vadio je loptu iz mreže po dva puta, zbog čega je ponosni Žoze Murinjo blistao pred kamerama - na terenu i u miks zoni.

semafor

1:0 - Kejn (4)

2:0 - Moura (9)

3:0 - Son (32)

4:0 - Kejn (54)

5:0 - Sisoko (74)

Murinja je toliko impresionirao pogodak Sona da ga je uporedio sa kultnim golom koji je na jesen 1997. u Komposteli postigao Ronaldo Nazario Da Lima ili kako Portugalac voli da kaže - "pravi Ronaldo".

"Sećam se kada sam bio u Barseloni zajedno sa gospodinom Robsonom da je Ronaldo Nazario postigao gol sličan Sonovom. I bio je to zaista neverovatan gol. Znao sam da će stići skroz do golmana, nezaustavljiv je sa takvom kontrolom lopte. Golman je bio dobar u toj situaciji, zapravo, ali je uspeo da je proturi ispod", prepričavao je Murinjo ushićeno, ne pokazujući da uopšte razmišlja o prvom porazu na klupi Sparsa zabeleženog pre tri večeri na "Old trafordu".

Kada ga je Žoze već pomenuo, možda je dobar trenutak da se setimo kako je Ronaldo pre 22 godine najavio da će postati jedan od najvećih centarfora svih vremena.

Kultni gol Ronalda Nazarija Da Lime na utakmici Kompostela - Barselona na jesen 1997.
Izvor: YouTube

Da li je Žoze preterao u ovom poređenju? Teško je reći.

Ono u čemu nije često imao prilike da preteruje pre godinu dana dok je čekao otkaz u Mančester junajtedu jesu bile srdačne pohvale igračima na prikazanoj igri. Posle prve pobede bez primljenog gola, nije štedeo reči.

"Perfektan dan. Bez povreda, bez lopte u mreži, golovi, savršen fudbal, klinci na tribinama kojima je ovo prva utakmica Premijer lige u gostima. Šon Dajš je uvek surovo iskren prema meni, rekao mi je da smo bili previše dobri za njih. Zahvaljujem mu se na tim rečima", prepričao je Murinjo razgovor sa kolegom protiv kog ima skor 6-3-0 u karijeri i dodao:

"Protiv njih je komplikovano igrati, ali smo večeras bili previše dobri. Nije bilo do njih..."

"Specijalni", koji je u najavi pete utakmice od dolaska u severni deo prestonice izrazio zabrinutost zbog osam primljenih golova na prethodne četiri, rešio je za prvi "clean sheet" da časti ekipu slobodnim danom.

"Posle svega momci su dobili slobodan dan koji inače ne smem da im dam", rekao je 56-godišnji Portugalac, aludirajući na put u Minhen i duel sa Bajernom u sredu uveče.

Bez obzira na to što susret sa šampionom Nemačke ne može da promeni poredak u grupi u kojoj će se iste večeri Olimpijakos i Crvena zvezda boriti za prolaz u šesnaestinu finala Lige Evrope, Murinjo svakako razmišlja o prethodnom duelu ovih timova završenog rezultatom 2:7.

I Maurisio Poketino i Niko Kovač smenjeni su u međuvremenu, tako da će Murinjo prvi put u karijeri odmeriti snage sa privremenim trenerom Bajerna, Hans-Diterom Flikom.

Da li će u Minhenu odmarati vodeće igrače ekipe? To nije rekao, ali jeste...

"Son je postigao strašan pogodak, Hari je dao dva van šesnaesterca i odigrao onaj pas za Musin pogodak. Bilo je još nekoliko dodavanja koje smo mogli bolje da izvedemo".

Totenhem po povratku iz Nemačke gostuje Vulverhemptonu, pa do prvog dana Nove godine igrati sa Čelsijem i Brajtonom kod kuće odnosno Noričom i Sautemptonom u gostima.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC