• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ole puca od samopouzdanja: Veći smo od Sitija!

Autor mondo.rs

Očekuje nas gradski derbi u 16. kolu Premijer lige, a menadžer Mančester junajteda prepun je samopouzdanja.

Ekipa Mančester sitija se i ove sezone bori za šampionsku titulu, dok njihov gradski rival prethodnih sezona nije mogao da se pohvali takvim rezultatima.

To nije pokolebalo Ole Gunar Solskjera, trenera ''Crvenih đavola''. Pred derbi meč 16. kola Premijer lige, istakao je da vjeruje kako je njegov tim i dalje veći od gradskog rivala.

Možda će vas zanimati

Posljednjih šest sezona fudbala u Engleskoj Mančester siti je završavao iznad svog gradskog protivnika. Od kako je Mančester junajted osvojio svoju posljednju titulu, ''Građani'' su još tri puta bili šampioni.

Na jedno od pitanja koje je Solskjer dobio pred gradski derbi, Norvežanin je dao jasan odgovor. On smatra da je ekipa za koju je igrao i u kojoj sad radi kao trener i dalje veća.

''Da, još smo veći klub. Šta ima veze što su oni trenutno uspješniji i što su daleko ispred nas? Šta sada da radimo, da odustanemo? Da im se ne suprotstavimo?''

Menadžer rivalskog kluba Pep Gvardiola smatra da se veličina kluba ne mjeri samo po trofejima. Tu je Junajted u velikoj prednosti, ali Siti konačno stiže svjetsku popularnost kojom može da se poredi sa ''Crvenim đavolima''.

''Za navijače Junajteda, oni su veći klub. Navijači Sitija smatraju da je njihov klub veći. Učio sam o istoriji ovog kluba, kada je bilo baš teško podrška naših navijača nije izostajala. Čak je bila i glasnija.'', rekao je španski trener.

Od kako je Ser Aleks Ferguson napustio kormilo Junajteda, taj tim je u sjenci gradskog rivala. Imaju manje pobeda u međusobnim okršajima, čak 91 bod manje u šest sezona Premijer lige i manje velikih trofeja.

Navijači ''Crvenih đavola'' se nadaju da bi takav poredak mogao da promeni nekadašnji napadač njihovog kluba. Solskjer ima veliku podršku u onome što radi, uspeva da daje šansu momcima iz omladinske škole, a u prethodnoj rundi je upisan veliki trijumf nad Totenhemom i Murinjom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC