• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žižović pobijedio "svoje“, šok u Ugljeviku - Zvijezda zaustavila Sarajevo!

Autor mondo.ba

Ekipa Sarajeva osvojila samo bod protiv "fenjeraša", Zrinjski savladao Radnik, a Mladost poslije dva preokreta došla do pobjede protiv Čelika.

Uprkos katastrofalnom stanju travnjaka odlično poslijepodne na stadionima u BIH.

Gledali smo sijaset prilika na svim mečevima, preokret Mladosti i pobjedu 4:2 protiv Čelika u Doboju kod Kaknja i veliko iznenađenje u Ugljeviku gdje je Sarajevo jedva izvuklo bod protiv „fenjeraša“.

Možda će vas zanimati

 Neočekivana smjena Husrefa Musemića na klupi Sarajeva nije donijela rezultate i „bordo tim“ je upisao kiks odigraviši samo 1:1 sa Zvijezdom 09.

Sarajlije mogu još da budu zadovoljni jer je Zvijezda u Ugljeviku golom Đelmića vodila do 77. Minuta, a onda je Ahmetović sa „bijele tačke“ izjednačio na konačnih 1:1.

Poslije ovog kiksa Sarajeva ekipa Željezničara imaće priliku da se odvoji na dva boda prednosti eventualnom pobjedom protiv Veleža.

 Dva puta Čelik je vodio u Doboju kod Kaknja, ali je domaća Mladost odnijela pobjedu 4:2.

Za prvo izjednačenje pobrinuo se Vazda, za drugo Atajić iz penala, da bi Hadžić i Dragutinović donijeli potpuni preokret Mladosti – 4:2.

Vazda je u 43. minutu u gužvi na oko sedam metara bio najprisebniji te zatresao mrežu Pavlovića.

Samo minutu kasnije Huseinbašić je krenuo sam prema golu domaćina, ali je golman Velić istrčao van 16- erca te izbio loptu u aut. Firmino je u 45. minuti ponovo pokušao, ali je Pavlović odbranio njegov šut.

Mahmutović je u 56. minuti postigao i drugi gol te ponovo doveo Čelik u vodstvo, ovog puta 1:2. Domaćini su na 2:2 poravnali već u 61. minuti, a strijelac je nakon penala bio Atajić.

Duel Mladosti i Čelika sa tribina stadiona u Doboju kod Kaknja posmatrao je i vjerovatno novi-stari trener Čelika, Turčin Čihat Arslan, koji bi se nakon samo pola godine trebao vratiti u zenički klub.

Prethodno je Dedić neoprezno igrao u svom 16-ercu u duelu s Jamakom Burakom, koji je u 9. minuti ušao u igru umjesto povrijeđenog Hrelje, a sudija Irfan Peljto iz Sarajeva dosudio penal.

Dobar pokušaj rezerviste Čelika Selima Žune sa oko 18 metara zamalo je završio pored lijeve stative domaćeg gola. Mladost je u 74. minuti, golom Nedima Hadžića, prvi put povela na utakmici rezultatom 3:2, a za konačnih 4:2 za domaćina pogodio je u drugoj minuti sudijske nadoknade rezervista Nemanja Dragutinović.

Mladen Žižović sa ekipom Zrinjskog upisao je minimalnu pobjedu protiv svog bivšeg kluba, Radnika.

Gol odluke postigao je Šovšić u 61. minutu, međutim,  pobjeda je mogla biti mnogo ubjedljivija.

Nekoliko odličnih šansi promašili su "plemići“, a treba izdvojiti onu iz 75. minuta kada je Mandić sa sedam metara promašio čitav gol, a nešto kasnije Ibanjez je imao dve prilike, ali je oba puta šutirao pored gola.

Zanimljivo je bilo i u duelu Tuzla sitija i Širokog Brijega, a na kraju su slavili domaći rezultatom 1:0.

Gol odluke u 49. minutu postigao je Ubiparip i tako se iskupio za promašeni zicer na startu meča, kada mu je odbranio Zlomislić.

Mogao je i Široki do pogotka na otvaranju meča, ali je Angelov na petercu promašio loptu.

Velika borba vođena je do samog finiša, a Širokobriježani su u sudijskoj nadoknadi meča pogodili prečku, međutim ostalo je 1:0.

PREMIJER LIGA BiH – 19. kolo

Zrinjski – Radnik 1:0 (0:0)
/Šovšić 61/

Mladost – Čelik  4:2 (1:1)
/Vazda 40, Atajić 58 penal, Hadžić 70, Dragutinović 90 – Mahmutović 11, 54/

Tuzla siti – Široki Brijeg 1:0 (0:0)
/Ubiparip 49/

Zvijezda 09 – Sarajevo 1:1 (0:0)
/Đelmić 49/

Željezničar – Velež (16.00)

Nedjelja:

Borac – Sloboda (15.00)

TABELA: Željezničar (-1) 35, Sarajevo 36, Tuzla siti 34, Borac (-1) 32, Zrinjski 31, Radnik 29, Široki Brijeg 27, Velež (-1) 22, Sloboda (-1) 17, Mladost 17, Čelik 16, Zvijezda 09 8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC