• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi više nije srećan, da li će krenuti na "Ronaldov put"?

Autor Mladen Šolak

Sve su češće i glasnije priče o selidbi argentinskog čarobnjaka.

 Lionel-Mesi-Inter-transfer Izvor: DAVID RAMOS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

"Brazilski" Ronaldo, Luis Nazario Da Lima, zadržao se tokom devedesetih samo sezonu u Barseloni, iako bi mnogi pomislili da je na Nou Kampu igrao znatno duže.

"Fenomen" je pojačao "Blaugranu" u leto 1996, u njoj postao najmlađi dobitnik Zlatne lopte (ispred Peđe Mijatovića i Zinedina Zidana), pa već sredinom 1997. prihvatio poziv Masima Moratija da pređe u Inter.

Možda će vas zanimati

Čelnici Barse ispustili su Ronalda jer nisu uspeli da se dogovore o produžetku ugovora, pa je u jednom danu predsednik Nunjez dao dve izjave koje opisuju tog pregovora. Pre nego što je seo za sto rekao je "Naš je doživotno", a kada je ustao samo je procedio: "Gotovo je, Ronaldo ide".


I otišao je, a Morati je uz osmeh platio 27 miliona dolara, što je tada bio svetski rekord. Tako je najveća zvezda Barselone prešla u Inter, čemu se nadaju i ovih dana. Morati pogotovo.

Izvor: MN PRESS

Čovek koji je uz mnogo potrošenog novca sredinom prošle decenije konačno stvorio šampionski Inter imao je i tada, 2006. godine, veliku želju da dovede Lionela Mesija. U razgovoru sa novinarima ove nedelje otkrio je da je za to bio izdvojio 150 miliona evra, ali da je Argentinac tada odbio transfer i ostao u svom klubu sa kojim je ostvario sve snove.

Ovog aprila Inter je ponovo spreman da "napadne" Mesija, a novinari iz Argentine otkrivaju da to nije samo maštarija, već plan koji na "Đuzepe Meaci" zaista hoće da ostvare.

Mesi i Inter: NIJE nemoguće!

Morati sada sa strane prati Inter i čvrsto veruje da Mesi može da dođe. "Ne mislim uopšte da je to zabranjeni san. Mesi je na kraju ugovora i sigurno će biti pokušaja da dođe ovde. Znajući hrabrost Stivena Džanga (sadašnjeg vlasnika Intera), on će sigurno razmisliti o tome. Na kraju krajeva, Mesijev ugovor će isteći 2021. i bilo bi divno vratiti vitalnost čitavoj Seriji A tako što bi on došao u Inter", rekao je Italijan.

Prema informaciji tamošnjeg novinara Martina Kastilje, koji radi za TNT Sports, "nerazuri" žele da Mesi igra za njih sledeće sezone. 

Kastilja ističa da u ovoj priči ima "mesa" i da to nije samo maštanje. Ako prihvati poziv, Mesi bi posle dve godine oživeo svoje rivalstvo sa Kristijanom Ronaldom, sa kojim je čak devet sezona vodio bitke za titule Primere, Lige šampiona, kao i za pobede i prestiž u "Klasiku".

Ako je Inter zaista uporan, onda će pokušati da iskoristi to što je Mesi pre prekida sezone javno govorio da je nezadovoljan odnosom na relaciji uprava Barselone - igrači. Uz to, Argentinčev ugovor ističe narednog leta.

Sa druge strane, iako očigledno stvari na Nou Kampu "ne štimaju" kao ranije, činjenica je da Mesi trenutno zarađuje 70 miliona evra po sezoni.

Da li ovaj Inter može tome da parira?

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC