• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inijesta se oprostio od čoveka koji je prvi poverovao u njega: Antića!

Autor Milutin Vujičić

Nije bio dugo u Barseloni, ali ono što je uradio sa Inijestom dovoljno je da mu dignu spomenik ispred "Nou Kampa".

 Radomir-Antic-Andres-Inijesta-Barselona Izvor: Guliver/ Firo Foto/Getty Images

Radomir Antić je (nepravedno) kratko bio trener Barselone u najtežim danima po klub u 21. veku, kada ih je preuzeo usred sezone kada su bili gotovo u borbi za opstanak. Spasao ih je i odveo do učešća u Kupu UEFA, međutim klub je već odlučio da dovede Franka Rajkarda...

Holanđanin je dobio "izbrušenije bisere", skladniju ekipu nego pre šest meseci, a Radomir Antić je za kratko vreme ostavio dubok trag na "Nou Kampu" odakle su sinoć stigle emotivne poruke.

Možda će vas zanimati

Barselona se oprostila od svog "Mistera", jedinog trenera koji je pored njih vodio još i Atletiko Madrid i Real Madrid, i nijedna od tri strane to nije "uzela za zlo", a koliko je bio omiljen govori i to što je desetine velikih fudbalera izrazilo snak zahvalnosti za sve ono što je uradio za njih u karijeri.


Jedan od onih koji se oglasio danas jeste i Andres Inijesta.

Jedan od najboljih vezista svih vremena debitovao je za Barselonu još 2002. godine, međutim odmah je "skrajnut" bez razloga, a čim je Radomir Antić stigao - "gurnuo ga je u vatru".

Od igrača koji nije video teren kod Luja van Gala, postajao je sve važniji deo slagalice kod Radomira Antića, i verovatno bi godinu dana kasnije i bio glavni igrač tima - samo da je "Mister" ostao na klupi. Srećom, taj trend je ispratio i Frank Rajkard i dobio još jednog "mađioničara".

Inijesta nikada nije zaboravio šta je Antić, koji ga je primetio još 1996. godine u Albaseteu i svima pričao da će "mali biti strašan", učinio za njega i oslobodio ga straha...



"Sva moja ljubav usmerena je ka prijateljima i porodici. Počivaj u miru", napisao je Andres Inijesta koji je zahvaljujući Radomiru Antiću počeo da "krči" put ka mestu legende na "Nou Kampu", iako 2003. godine to nije delovalo tako.

Antić je u Barseloni takođe "usmerio" Ćavija na nešto ofanzivniju ulogu nego što je do tada igra, a ne bi trebalo zaboraviti da je time i njemu pomogao u karijeri...

"Hvala za sve, Radomire, mister!", napisao je Ćavi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC