Fudbal

Fudbaleri u Srpskoj na terenima tek od jula?

Autor mondo.ba

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske uputilo dopis Fudbalskom savezu Republike Srpske.

Izvor: FK Krupa/Nikolina Vidović

Iz Fudbalskog saveza Republike Srpske pisali su Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS o datumu kada bi fudbalski klubovi mogli da nastave sa nesmetanim radom, nakon čega je uslijedio odgovor ministarstva.

U dopisu koji je potpisao ministar Alen Šeranić navodi se da bi tek od 1. jula mogli da se steknu uslovi za povratak fudbala.

"Obavještavamo vas da se u Republici Srpskoj planira postepeno povlačenje mjera koje su trenutno na snazi. Svaki korak ka ublažavanju ograničenja ili povlačenju određene mjere zahtjeva procjenu epidemiloške situacije u tom trenutku. U skladu sa navedenim, i u narednom periodu, dalje povlačenje mjera u Republici Srpskoj zavisiće od epidemiloške situacije, a o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena. Naglašavamoi da, imajući u vidu trenutnu epidemilošku situaciju, tek bi se od 1. jula moglo razmatrati postepeno povlačenje mjera po ovom pitanju", navodi se u dopisu Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Iz krovne kuće fudbala Srpske zatim je saopšteno da će u narednim danima biti održan niz sastanaka, nakon čega će biti donesena konačna odluka o trenutno prekinutim prvenstvima.

"Fudbalski savez Republike Srpske će narednih dana održati niz sastanaka, kako sa nadležnim državnim organima, tako i sjednicu Izvršnog odbora FSRS, na kojima će biti donesene konačne odluke o aktuelnim pitanjima na temu fudbalskog sporta i eventualnog nastavka sezone 2019/20. koja je prekinuta usljed pandemije korona virusa, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena", saopšteno je iz FSRS.