Fudbal

Premijer liga dobila novog šampiona: Lesterova druga titula!

Autori mondo.rs Dušan Ninković

Nakon što su prije nekoliko godina osvojili trofej na terenu, sada su najbolji u igrici.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Rui Vieira

Zbog pandemije korona virusa sve popularniji su turniri u igricama. Tako je i Premijer liga, jedno od najprepoznatljivijih takmičenja na svijetu, odlučila da organizuje turnire.

Danas je završen drugi turnir, a najbolji na njemu bio je Džejms Medison, ofanzivni vezista Lestera. On je do laskavog priznanja stigao pobedom nad Šefildovim Džonom Iganom.

Drugi pozivni turnir u FIFA20 igrici, nazvan ''ePremier League Invitation'' donio nam je novih 20 učesnika i mnogo zanimljivih susreta. Finalni meč su, kao što smo već rekli, odigrali Lester i Šefild junajted, a šampion je na početku bio u grupi timova koji su igrali pretkolo.

Tako je Medison, potencijalni reprezentativac Engleske, morao da savlada Bornmutovog Vilsona, Kristal Palasovog Mejera, zatim Obafemija iz Sautemptona, Dejvisa iz Aston Vile i na kraju u finalu Igana.

Finale nije bilo zabavno koliko se očekivalo, jer je Džejms Medison veoma lako pokazao da je bolji na terenu. Ipak, najbitnije je bilo da se učesnici dobro zabave, a da li su u tome uspjeli možete pogledati na njihovim tviter profilima, gdje su ostavljali komentare nakon svakog meča.

Šampion prvog turnira bio je Diogo Žota iz Vulverhemptona, pa bi Premijer liga mogla da razmisli o nekom meču dvojice prvaka. Da prije nego što se prvenstvo nastavi, dobijemo definitivnog pobednika.

Kompletne rezultate cijelog turnira, od pretkola pa do finala, možete pogledati na sajtu Premijer lige. Ukoliko su vam neka od imena učesnika nepoznata, dužni smo vam informaciju da nisu igrali samo fudbaleri iz klubova elitnog ranga.