• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sezona koju će Luka Jović pamtiti po povredama - ovo je već treća!

Autor Dušan Ninković

Srpski fudbaler će morati na pauzu zbog stopala.

 Luka-Jovic-Real-Madrid-povreda-treca-u-sezoni-2019/20 Izvor: DEAN MOUHTAROPOULOS/GETTY IMAGES EUROPE

Kada se pomene Luka Jović, povrede nisu nešto što vam prvo padne na pamet. Prethodne sezone ih nije imao, fizički djeluje veoma snažno, a mladost mu daje sposobnost da se od udaraca brzo oporavlja.

Povreda stopala koju je Luka Jović zadobio nedavno, tokom treninga u kućnim uslovima, već je treća koja mu se dogodila u ovoj sezoni. Kao da se prethodnog ljeta nešto dogodilo.

Možda će vas zanimati

Odmah po dolasku u Real Madrid, pred Jovićem je bila ljetna turneja. On je sa ekipom otputovao na mečeve u SAD, a u ubjedljivom porazu od Atletiko Madrida dobio je neugodan udarac.

Jedan njegov duel sa Janom Oblakom završio se izmenom mladog srpskog igrača, već u 28. minutu susreta. Udarac u skočni zglob je odvojio nekadašnjeg napadača Crvene zvezde od terena na desetak dana, što je bilo veoma bitno za njegovo prilagođavanje u novom klubu.

Dok je Luka bio povrijeđen, za naklonost Zinedina Zidana borili su se drugi igrači. Kada je sezona konačno počela, vidjelo se da je Joviću tokom ljeta nedostajalo treninga, igračkih minuta i golova, pa je postepeno opadalo i samopouzdanje.

A sumnjamo da je postojao neko ko ga ima više od Luke, u trenutku kada je pojačao Real.

Bilo je svačega na početku sezone koja još uvek traje. Nekada nije igrao, nekada je igrao samo u finišu utakmica, a neke mečeve je u potpunosti propustio. Jedan od njih zbog povrede, ostale odlukom Zinedina Zidana.

Kako se kasnije ispostavilo, Jović je utakmicu protiv Eibara propustio zbog manje povrede mišića. Bilo je to početkom novembra, a nakon što u 13. kolu Primere nije bio u kombinaciji za tim, na naredne tri utakmice nije ulazio u igru.

Još jedan udar na samopouzdanje.

Tokom pauze uzrokovane korona virusom Jović je našao način da bude u centru skandala, zbog dešavanja o kojima su pisali mediji u Srbiji, Španiji, ali i širom Evrope. Taman kada se to stišalo, a klub i igrač pronašli izgovore za Lukin dolazak u Srbiju, dogodila se povreda.

Zbog nje mladi napadač neće biti u mogućnosti da pomogne ekipi na početku nastavljenog prvenstva. Po prvim procjenama, zbog povrede stopala, odnosno pete, Jović bi trebalo da pauzira između šest i osam nedjelja. Klub sigurno nije oduševljen ovakvim razvojem situacije.

Ne treba zaboraviti da fudbaler koji je prethodnog ljeta stigao iz Ajntrahta za 60 miliona evra nije bio ni na klupi za rezerve u posljednja tri ligaška meča Madriđana. Zapravo, jedinu pravu šansu dobio je na Superkupu Španije, kada Zidan nije imao preveliki izbor u igračkom kadru.

Gledajući prethodnih desetak mjeseci, skoro sve što je moglo da krene po zlu za mladog napadača išlo je baš tim tokom. Ostaje nam da se nadamo da će Jović, koji je bez dileme talenat svetskih razmjera, iz svega izaći jači, kao što je to bio slučaj nakon neuspješne epizode u Benfiki.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC