• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri titule za tri godine na Zvezdinoj klupi! A, tek mu je 30

Autor Jovan Terzić

Het-trik Marka Neđića od dolaska među crveno-bijele.

 Crvena-zvezda-kadeti-Marko-Nedjic Izvor: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

Poslije odluke Fudbalskog saveza Srbije da zbog pandemije korona virusa budu definitivno prekinuta takmičenja mlađih kategorija i trenutni rezultati uzeti za konačne, kadeti Crvene zvezde postali su šampioni.

Za trenera te selekcije, Marka Neđića (30), to je treća titula za tri godine od dolaska među crveno-bijele. 

Možda će vas zanimati

Bivši đak Čukaričkog i vezista Radničkog iz Obrenovca, a potom trener u selekcijama FS Beograda, kao i Adi 011, sa svojim igračima je poslije 19 utakmica imao sedam bodova više od drugoplasiranog Partizana.

"Prezadovoljan sam sezonom, jer smo zaista ispunili sve ono što se od nas tražilo. Razvili smo igrače, osvojili titulu i samo nam je žao što se nije odigralo do kraja, jer bi pokazali još više. Treću godinu zaredom dajemo najviše, a primamo najmanje golova u ligi, što dovoljno govori o tome kako ova selekcija igra. Pobornik sam da kroz razvoj igrača, što je prioritet kluba, može da se dođe do rezultata i to pokazujemo iz godine u godinu. Tako da mogu samo da kažem da sam prezadovoljan i stručnim štabom i igračima koje treniram", istakao je Neđić.

Selekcija igrača rođenih 2003. godine spada u najtalentovaniju u klubu, a ne bježi od toga i njihov glavni trener.

"Možda sam subjektivan pomalo, ali mislim da iz generacije 2003. veliki broj fudbalera ima potencijal da zaigra za prvi tim Crvene zvezde ili da kaljenjem kroz Grafičar dođe na veliku scenu. Uostalom, to nije samo moje mišljenje, već to smatraju svi koji nas prate", kaže Neđić i dodaje:

"Mi radimo na tome da igrači koji stasavaju u Omladinskoj školi zaigraju za seniorski tim Crvene zvezde. Prvi pokazatelj toga da ima napretka kod djece je taj da svake godine iz naše generacije igrači odlaze da igraju za starije. Ove godine smo imali slučaj da čak osam fudbalera igra za omladince, što Crvene zvezde, što Grafičara. Djeca se zdravo razvijaju i za mene je to velika satisfakcija".

Pažnju na sebe već su skrenuli Lazetić, Stanković, Branković, braća Mituljikić, dok su dres kadetske reprezentacije Srbije ove sezone nosili čak osmorica igrača: Marko Ćopić, Ognjen Lukić, Uroš Lazić, Stefan Despotovski, Vukašin Krstić, Vladimir Miletić, Nikola Stanković i Nikola Knežević.

"Lijep je osećaj kad je maltene čitava selekcija sastavljena od Zvezdinih igrača. To je pokazatelj da smo na dobrom putu i da se naši igrači visoko kotiraju. Smatram da ima prostora da ih još više bude u nacionalnom timu. Ponosan sam na njih, kako rade, kako se ponašaju i kako napreduju. Zaista mi je zadovoljstvo da treniram ove momke", ističe Neđić. 

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC