• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prije nego što je teško povrijedio glavu Čeh je branio polomljenih ramena

Autori mondo.rs Autori Dušan Ninković

Legendarni golman Čelsija po prvi put govorio o povredama sa početka.

 Petr-Ceh-povreda-glave-prelom-ramena-Celsi-Arsenal-golman-Premijer-liga Izvor: MN PRESS

Postao je jedan od najboljih golmana koje je Premijer liga imala, ali početak karijere u Engleskoj nije bio lak. Branio je Petr Čeh za Čelsi i za Arsenal, velike rivale u Londonu, a ''Plavci'' su ga kupili još 2004. godine.

Stigao je iz Rena, plaćen je osam miliona, a tokom godina i godina među stativama je pokazao sve svoje kvalitete. Tokom druge sezone je doživio tešku povredu, zbog čega je do kraja karijere nosio svojevrsnu kacigu.

Možda će vas zanimati

Gledajući iz ove perspektive, sve se završilo dobro. Tada niko nije bio siguran kakav će kraj biti, pošto su povrede bile opasne po život češkog golmana. Vjerujemo da se duela protiv Redingovog Stivena Hanta još sjećate.

Legendarni golman prisjetio se da je i prije tog događaja imao velikih problema sa povredama. I to onih najgorih po golmana, u ramenima.

''Postoji jedna stvar o kojoj nisam pričao. Ljudi ni ne znaju da se to desilo. Tokom moje prve sezone u Čelsiju, polomio sam jednu koščicu u ramenu. Branio sam sa tim, nadajući se da će tokom ljeta sve doći na svoje. To se nije desilo, a zatim sam u drugoj sezoni polomio kost u drugom ramenu. Prije povrede glave sam branio sa dva polomljena ramena'', otkriva Petr Čeh.

Golman Čelsija je osjećao velike bolove, ali je pronalazio snagu da trenira. Razmišljao je o operaciji, koju je želio da izbegne zbog Mundijala 2006. godine u Njemačkoj. Kada je počeo da se oporavlja, dogodio se već pomenuti incident na meču sa Redingom koji mu je promijenio karijeru.

Tokom igranja za Čelsi Petr Čeh je osvajao trofeje u Engleskoj i Evropi, a kraj kariejre je dočekao u dresu Arsenala, u finalu Lige Evrope, protiv svog bivšeg kluba. Trenutno ima jednu od direktorskih pozicija u plavom klubu iz Londona, gdje je legenda.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC