• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jović bez gola do prvog trofeja sa Realom - odluka pala posle penala!

Autor mondo.rs

Srpski napadač Luka Jović odigrao je dobar meč, ali opet nije uspeo da se upiše u strelce. Real Madrid ostao sa desetoricom u 115. minutu utakmice, ali je ipak slavio posle jedanaesteraca.

 Real Madrid osvojio Superkup Španije pobjedom nad Atletiko Madridom poslije penala Izvor: Guliver/Francois Nel/Getty Images

Real Madrid se radovao posle skoro tri sata fudbala u Džedi!

Nije bilo golova u regularnih 90 minuta finala Superkupa Španije, koji se od ove sezone igra u novom formatu, kao ni u dva produžetka, mada je Atletiko bio bliži postizanju gola, pa je odluka "pala" posle izvođenja jedanaesteraca gde je heroj postao Tibo Kurtoa - za ukupnih 4:1 za Real!

Možda će vas zanimati

Odbranio je penal Parteju, Saul je pogodio stativu, pa je Real Madrid osvojio prvi trofej u sezoni, ujedno prvi za Luku Jovića koji je igrao oko 80 minuta u današnjem meču.


Srpski napadač bio je neprimetan u prvom delu utakmice, dok je u drugom bio vrlo dobar. Na pas Luke Modrića ušao je u veliku šansu pošto je dobrim prijemom prevario dvojicu čuvara i šutnuo u dalji ugao Oblaka, ali je lopta otišla koji centimetar pored stative. Nije mu se tako dalo da dođe do pogotka u odsustvu Karima Benzeme, tako da je ostao na dosadašnjem jednom iz Primere.

Takođe, namestio je veliku šansu Fedeu Valverdeu, koji je odigrao dobar meč i "pocrveneo" u 115. minutu zbog grubog faula kojim je zaustavio Moratu da uđe u situaciju "jedan na jedan".

Nakon toga nastala je opšta frka na terenu u kojoj su se zakačili Karvahal i Savić.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar


Videli smo ogroman broj šansi na obe strane, i vrhunske partije dvojice golmana, s tim da je više posla u završnici utakmice imao Tibo Kurtoa, posebno ga je namučio Anhel Korea, ali je Belgijanac odigrao svoj najbolji meč od dolaska iz Čelsija.

Impresivan je bio i u penal-seriji, kao i njegovi saigrači koji su šutirali izvrsno, redom: Karvahal, Rodrigo, Modrić i naravno za kraj - Serhio Ramos.

S druge strane za Atletiko je pogodio samo Kiran Tripijer...

Zinedinu Zidanu je ovo drugi trofej Superkupa sa Real Madridom tako da je uvećao svoju kolekciju pehara - ima ih sada tačno deset kao trener!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC