• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ISTORIJA ispisana u Trondhajmu! Francuska ide KUĆI!

Autor mondo.ba

Porazom od Norveške selekcija Francuske prvi put u istoriji završila takmičenje na Evropskom prvenstvu poslije prve grupne faze!

 Evropsko prvenstvo Francuska prvi put u istoriji ispala u grupnoj fazi Izvor: Ole Martin Wold/NTB scanpix

Reprezentacija Francuske stigla je na Evropsko prvenstvo kao jedan od glavnih favorita za medalju, ali je nakon samo dva kola eliminisana.

Selekcija Didije Dinara poražena je u Trondhajmu od Norveške rezultatom 28:26 i tako se prvi put u svojoj istoriji oprostila od takmičenja na evropskim prvenstvima poslije prve grupne faze.

Možda će vas zanimati

Samo još jednom, na EP u Srbiji 2012. Francuzi nisu uspjeli da se dokopaju nokaut faze, ali tada su stigli bar do druge grupne faze.

Nakon debakla protiv Portugala koji je slavio u prvom kolu 28:25, "trikolorima“ je protiv Norveške bila neophodna pobjeda, ili bar bod pa da se nadaju da u posljednjem kolu protiv BIH mogu drastično da uvećaju gol razliku i nadaju se porazu Norvežana protiv Portugalaca ali to se nije desilo.

Norveška sa maestralnim Sanderom Sagosenom i golmanom Torbjernom Bergerudom pred oko 9.000 svojih navijača bili su prejaki za selekciju Francuske koja je imala "plus dva“ u drugom poluvremenu, a onda dozvolila domaćinima da se vrate u vođstvo i zadrže ga do kraja.

Sagosen je sa deset golova predvodio domaće i sa ukupno 22 gola prvi je strijelac turnira, dok je na drugoj strani Fabregas upuisao osam golova i pokupio titulu najboljeg igrača susreta, ali teško da će mu to mnogo da znači.

Norveška i Portugal obezbijedili su plasman u narednu rundu, a direktnim duelom u posljednjem kolu riješiće ko će prenijeti maksimaln broj bodova iz Grupe D.

Ljubomir Vranješ na pragu je tog uspjeha jer je sa selekcijom Slovenije savladao domaćina Švedsku 21:19 i upisao drugu pobjedu.

Izvor: Bjorn Larsson Rosvall/TT NEWS AGENCY

Desni bek Barselone Jure Dolenec najzaslužniji je za trijumf "zmajčeka" sa sedam golova, među kojima je i onaj u posljednjem minutu kojim su riješene sve dileme oko pobjednika.

Slovenci su prvi favoriti za mjesto broj jedan sa maksimalnim učinkom, ali će biti zanimljivo u posljednjem kolu , jer i Švedska i Švajcarska imaju šansu za prolaz dalje, dok Poljskoj pomaže samo teorija.

Slična situacija je u grupi B gdje domaćin Austrija poslije pobjede nad Ukrajinom 34:30 drži prvu poziciju, ispred Češke i Makedonije sa po dva boda i Ukrajine bez bodova, ali bi ju poraz od Makedonaca u posljednjem kolu mogao da košta plasmana u narednu rundu. 

Na drugoj strani, čak i posljednjeplasirani Ukrajinci imaju šanse za prolaz dalje uz ubjedljivu pobjedu nad Češkom i poraz Makedonije. 

GRUPA B


Češka - Sjeverna Makedonija 27:25
Austrija - Ukrajina 34:30


TABELAAustrija 4 (+7), Češka 2 (-1), S. Makedonija 2 (-1), Ukrajina 0 (-5).

*U zagradi je gol-razlika ekipe

Parovi posljednjeg kola: Austrija - Sjeverna Makedonija, Češka - Ukrajina

Grupa D

Portugal – BIH 27:24
Norveška - Francuska 28:26

TABELA: Norveška 4 (+8), Portugal 4 (+6),  Francuska 0 (-5), BiH 0 (-9)

*U zagradi je gol-razlika ekipe

Parovi posljednjeg kola: BIH – Francuska, Portugal – Norveška

GRUPA F

Švajcarska - Poljska 31:24
Švedska - Slovenija 19:21

TABELA: Slovenija 4 (+5), Švedska 2 (+11), Švajcarska 2 (-6), Poljska 0 (-10)

*U zagradi je gol-razlika ekipe

Parovi posljednjeg kola:  Švajcarska – Slovenija, Poljska - Švedska

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC