• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Horić se umjesto u Međugorju “ukazao” u Ljubuškom

Izvor MONDO/Agencije

Fudbaleri Čelika zbog dugovanja domaćinima u Međugorju, pripreme iznenada prebacili u Ljubuški, a tamo im se priključio doskorašnji štoper Mladosti, Kenan Horić.

Dvadesetdevetogodišnji defanzivac Kenan Horić nedavno je raskinuo ugovor s premijerligašem Mladosti iz Doboja kod Kaknja, a u nedjelju se priključio pripremama Čelika.

On je trebao da se pridruži Zeničanima u Međugorju, ali je domaćin otkazao gostoprimstvo Čeliku zbog ranijih dugovanja, pa su crveno-crni bukvalno tokom puta skrenuli ka Ljubuškom gdje treniraju već tri dana.

Možda će vas zanimati

Horić bi uskoro trebao da i zvanično potpiše ugovor i poslije šest godina ponovo obuče dres Čelika, u kojem je ponikao te od 2010 do2014. godine igrao za seniorski tim.

Horić je iz Čelika prešao u slovensko Domžale, a karijeru je nastavio u turskom Antalijasporu i grčkom Pafosu.

“Dogovorili smo se o uslovima za potpis ugovora, ali još nisam potpisao. Ako sve bude uredu, ako do utorka, kako smo se dogovorili, budu ispoštovani uslovi koje smo dogovorili, potpisaćemo i ugovor", rekao je Horić u izjavi za Fenu.

On dodaje da je, na poziv trenera Umita Ozata, odlučio početi pripreme i prije konačnog potpisa ugovora. Horić je bio član i juniorske selekcije Čelika koja je 2009. godine osvojila titulu šampiona BIH.

Osim Horića, ekipi se još u petak u Ljubuškom priključio i srpski veznjak Mile Vujašin, koji je stigao iz ekipe Mačve te sa zeničkim timom potpisao ugovor na  godinu i po.

Zeničani su ranije vratili i veznjaka Semira Bajraktarevića te angažovali Nikolu Bjeloša iz Slavije iz Istočnog Sarajeva te Sanina Klarića, nekadašnjeg igrača Sarajeva.

Sportski direktor Čelika Edin Prljača rekao je da su se za Ljubuški odlučili zbog činjenice da u Međugorju, gdje su planirali da treniraju do 10. januara, nije bilo mjesta, ali ističe da je tačno da imaju i zaostalih finansijskih obaveza prema Sportskom centru u Međugorju.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC