• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real u finalu Superkupa: Luka asistirao Luki, Kros pogodio iz kornera

Autor mondo.rs

Prvo polufinale španskog superkupa, koji se od ove sezone igra u novom formatu, donijelo nam je susret u kom je Real rutinski izašao na kraj sa prošlosezonskim osvajačem kupa.

Fudbaleri madridskog Reala lako su i ubjedljivo savladali ekipu Valensije (3:1), prošlogodišnjeg osvajača kupa, u polufinalu španskog superkupa.

Golovima Krosa, Iska i Modrića nadoknađen je izostanak nekoliko igrača u ofanzivnom dijelu, a Luka Jović je u takvim okolnostima dobio skoro cijeli meč na terenu. Upisao je asistenciju, koja bi mogla da mu pomogne u vraćanju samopouzdanja.

Možda će vas zanimati

VALENSIJA - REAL MADRID 1:3 (0:2)
/Pareho 90+2 - Kros 15, Isko 39, Modrić 65/

Srpski reprezentativac je u 65. minutu meča asistirao za pogodak svog imenjaka, ali je mnogo veći dio magije prikazao Hrvat. Njih dvojica su povukli kontru protiv tada već poražene Valensije, a egzekucija je bila majstorska. Nakon što je Jović odložio loptu, Modrić je nakon driblinga spoljnim dijelom stopala pogodio dalji ugao.

Bio je to pogodak koji je samo stavio tačku na ovaj meč, pošto je pitanje pobjednika bilo riješeno još ranije. Madriđani su do prednosti stigli veoma rano i na veoma neobičan način.

Nakon što je lopta otišla u korner, Toni Kros je pokazao koliko lukav zna da bude. Brzo je otrčao u ugao i uputio centaršut prije nego što su igrači bili postavljeni za nastavak meča. Nije bio spreman ni Domeneh, koji je pokušao da interveniše, ali je lopta završila u mreži.

Drugi pogodak na meču je postigao Isko, nakon što je udarac Modrića izblokiran. Ova dobra saradnja trojice vezista koji nisu često igrali zajedno ove sezone, otvorila je Zinedinu Zidanu nove opcije. On je igrao u nekarakterističnoj formaciji, pošto su na terenu bili i Kazemiro i Federiko Valverde, još dva centralna vezna.

Valensija nije uspjevala da unese rezultatsku neizvjesnost u ovaj meč, a počasni pogodak je postigao Danijel Pareho u sudijskoj nadoknadi. Nakon konsultacije sa VAR sistemom, dosuđen je penal zbog igranja rukom Serhija Ramosa.

Jović se nekoliko puta nalazio u šansama, ali ponovo nije uspio da se upiše u strijelce. Novu šansu imaće za četiri dana, kada fudbaleri Real Madrida budu igrali finale Superkupa protiv jednog od dva najveća rivala, Barselone ili Atletiko Madrida.

Valensija: Domeneh, Vas, Garaj, Gabrijel Paulista, Gaja, Kondogbija (od 58. Gomez), Feran Tores, Kokelan (od 83. Sobrino), Pareho, Karlos Soler, Gameiro (od 70. Čerišev)
Real Madrid: Kurtoa, Karvahal, Varan, Ramos, Ferlan Mendi (od 71. Marselo), Kazemiro, Valverde, Kros, Modrić (od 77. Rodrigez), Isko, Jović (od 82. Marijano)

9. januar, 22:00
Drugo polufinale: Barselona - Atletiko Madrid

12. januar, 22:00
Finale: King Abdulah Sport Siti stadion, Džeda, Saudijska Arabija

Najuspešniji timovi u istoriji: Barselona 17, Real Madrid 11, Atletiko Madrid 5, Deportivo la Korunja 3, Atletik Bilbao 3, Valensija 2...
Najbolji strelci u istoriji: Lionel Mesi 13, Raul 7, Hristo Stoičkov, Ćiki Begiristajn 6, Frederik Kanute 5...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC