• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Denver se dvoumio oko Jokića: Da li on uopšte voli košarku?

Autori mondo.rs Autori Dušan Ninković

Mnogo pitanja je bilo prije nego što su ga uzeli sa 41. pozicije.

 NBA-liga-Denver-Nagets-Nikola-Jokic-draft-41.-pozicija-Da-li-on-voli-kosarku Izvor: MATTHEW STOCKMAN/GETTY IMAGES NORTH AMERICA, Guliver

Danas je jedan od najboljih igrača u ligi, centar koji mijenja košarku svaki put kada se pojavi na terenu. Bilježi tripl-dabl učinke bolje nego bilo ko sa njegove pozicije u modernoj košarci, ima širok asortiman oružja u napadu i najbolji je igrač tima.

Denver je dobio mnogo uzimanjem Nikole Jokića na draftu 2014. godine. Dobili su centra koji je među najboljima na svijetu, a prije šest godina su se pitali da li taj čovjek uopšte voli košarku! Zvuči potpuno nestvarno.

Možda će vas zanimati

Novinar Džon Holinger, koji piše za sve popularniji The Athletic, otkrio je kakva su bila razmišljanja u Denveru pred draft koji je promijenio istoriju franšize.

''Bilo je mnogo pitanja oko Jokića. Da li će moći da brani nekoga ili će ga ''do smrti'' vrtjeti u piku? Koliko je dobar njegov šut, da li je samo OK ili pravi razliku u NBA ligi? Da li taj čovjek uopšte voli košarku? Čak i ljudi koji su mu bliski to nisu znali. Odrastao je sa konjima i uz jahanje, bilo je pitanje da li će se prilagoditi napornim režimima ishrane i treninga'', ističe novinar.

Neke od ovih stavki imaju opravdanje, pošto Jokić nije imao građu koja vam prvo padne na pamet kada pomislite na NBA centra. Nije atleta, ali sve što može da se nadoknadi u košarci, Jokić uspijeva svojom košarkaškom inteligencijom.

Srpski centar je u prethodnom periodu smršao i dobio mišićnu masu, a mnogi stručnjaci smatraju da to samo može da mu koristi. Kako kažu u SAD ''ako sada igra ovako, zamislite šta tek može maksimalno spreman''. Pa, tu smo, da vidimo kako još može da šokira čelnike Denvera koji su ga izabrali prije šest godina.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC