SJAJNO!

Naježićete se: Liverpul se vraća na Enfild, izgledaće ovako (VIDEO)

Autor Pavle Knežević

To što nema navijača ne znači da će hodati sami

Izvor: Guliver/Getty images/Alex Livesey

Liverpul je blizu, jako blizu prve titule poslije 30 godina, a večeras se završava još jedan period čekanja: tim se vraća na Enfild poslije 104 dana pauze.

Protivnik je Kristal palas, a utakmica će se zbog pandemije igrati bez publike. Ali, to ne znači da će se "crveni" osjećati usamljeno. Naprotiv!

Navijačka organizacija ukrasila je Enfild zastavama, šalovima, parolama, transparentima i drugim navijačkim rekvizitima.

Klub je ranije objavio: "Neće biti isto bez vas, ali to ne znači da smo sami".

I teško je zamisliti da će se tako osjećati. Pogledajte kako će izgledati Kop večeras.

Tu je i poruka trenera Jirgena Klopa:

"Kad god dođem na svoje mjesto na stadionu prije početka utakmice, uvijek pogledam ka Kopu, i uvijek je nevjerovatno, jer imamo toliko zajedničkih iskustava i uspomena. Hvala svima koji su uložili toliko duše u ovo, nevjerovatno je".

Liverpulu u posljednjih osam kola fali pet bodova da i matematički osvoji titulu, ali je moguće teorijski da postane šampion već u četvrtak.

Ako, naime, večeras pobijedi Palas, a Siti sutra ne savlada Čelsi u gostima, Liverpul će osvojiti titulu, jer će tada imati bar 22 boda prednosti, sedam kola prije kraja.

Ako, međutim, Siti ipak pobijedi Čelsi, onda se o tituli može odlučivati u direktnom duelu sa Sitijem na Etihadu sljedeće nedjelje, gdje bi Liverpul samo trebalo da izbjegne poraz da bi konačno podigao trofej.