• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saopštenje SKK Borac 1947: Ne kradite istoriju našeg kluba!

Autor mondo.ba

Dostavljen Izvod iz sudskog registra za SKK Borac 1947 i OKK Borac

 Saopštenje SKK Borac 1947 ne kradite istoriju našeg kluba Izvor: MN PRESS

Srpski košarkaški klub Borac 1947 oglasio se saopštenjem za javnost povodom najava pojedinih medija da bi "Košarkaški klub Borac nakon 16 godina mogao da se vrati u ABA ligu".

Možda će vas zanimati

Saopštenje SKK Borac 1947 Vam prenosimo u cjelosti.

"U pojedinim štampanim medijima, 23. juna su se pojavili članci u kojima je napisano da je 'Košarkaški klub Borac na pragu Druge ABA lige', kao i drugi slični naslovi, a u kojima se neistinito povezuje da je taj klub u ranijim periodima već nastupao u ABA ligi.

Radi objektivnog i istinititog informisanja javnosti, kao i kontinuiranih pokušaja lažnog predstavljanja i krađe identiteta našeg kluba od strane novoosnovanog košarkaškog kluba potrebno je da saopštimo sljedeće:

U Banjaluci trenutno egzistiraju dva košarkaška kluba koji u svom nazivu imaju ime Borac i to naš klub koji je kroz svoju istoriju mijenjao svoj naziv uvažavajući zahtjeve svojih sponzora, a sada djeluje pod imenom Srpski košarkaški klub Borac 1947 Banja Luka (SKK Borac 1947), osnovan u avgustu 1947. godine (nepune 73 godine postojanja), upisan u sudski registar pod brojem F-1-200/03, i Košarkaški klub Borac koji je 2011. godine osnovan kao Omladinski košarkaški klub Borac (OKK Borac) upisan u sudski registar pod F-1-159/11 a čiji upis naziva u registru 2019. godine je osporen, tako da će konačnu riječ oko naziva tog novoosnovanog kluba dati Okružni sud u Banjaluci, nakon postupka koji je u toku.

SKK Borac 1947 (F-1-200/03) je izvorni košarkaški klub Borac, a kroz istoriju bio je višestruki prvak bivše BiH, učesnik drugih saveznih i Prve B lige SFRJ, Prve lige SRJ, Prve ABA lige, međunarodnih takmičenja (Kupa Radivoja Koraća i Kupa Rajmonda Saporte), prvi pobjednik zajedničke lige BiH 2000. godine, sedmostruki prvak Republike Srpske i isto toliko puta osvajač Kupa RS, a sada se takmiči u Drugoj ligi Republike Srpske, grupa Zapad.

Novoosnovani košarkaški klub Borac (F-1-159/11) u svojoj devetogodišnjoj istoriji, podsjećanja radi, postao je adiministrativnim putem član Prve lige BiH umjesto drugog košarkaškog kluba 2012. godine i na taj način započeo svoju takmičarsku aktivnost, a iste sezone je i ispao iz lige. Poslije prošlogodišnje takmičarske sezone (2019-2020), od strane Izvršnog odbora KS RS administrativnim putem je proglašen za pobjednika Prve lige Republike Srpske i kao takav popunjava Ligu BiH.

Radi sprečavanja kontinuiranog pokušaja lažnog predstavljanja i krađe identiteta našeg kluba, kao i sve učestalijih dezinformacija javnosti od strane članova novoosnovanog kluba, uključujući i sportsku javnost i sportske radnosti u i izvan Republike Srpske, sponzore ali i naše navijače koji znaju da razlikuju original od falsifikata, ovim putem želimo svima jasno da saopštimo da taj novoosnovani klub nema prava da se poziva i prisvaja našu istoriju,tradiciju i sportske rezultate.

Samo neki od primjera su i lažni podaci kojim se predstavljaju na društvenim mrežama, o istoriji, tj. godini osnivanja, aktivnostima i rezultatima tog kluba, prisvajanju himne našeg kluba koja je nastala mnogo prije njihovog osnivanja... Kao jedan od primjera nalaze se i navodi da žele da nakon 16 godina zaigraju u regionalnom takmičenju, iako suosnovani prije devet godina, a nesporno je da je rezultati ostvareni u tom takmičenju pripadaju ISKLJUČIVO NAŠEM KLUBU.

Imajući u vidu sve naprijed navedeno, želimo da saopštimo da će svi pokušaji krađe identiteta našeg kluba, njegove istorije, tradicije, autorskih prava, ostvarenih rezultata u ciljulažnog predstavljanja novoosnovanog košarkaškog kluba imati epilog kod nadležnih sudova.

Istima predlažemo da se ubuduće pozivaju na svoju tradiciju koja i nije baš "velika" kako je predstavljaju, obilježja, svoje rezultate od osnivanja pa nadalje.

Sa naprijed navedenim, želja nam je da dodatno upoznamo novinare i njhove medijske kuće", navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik Skupštine SKK Borac 1947 Vukašin Božić.

Izvor: MONDO/Promo/SKK Borac 1947 Izvor: MONDO/Promo/SKK Borac 1947 Izvor: MONDO/Promo/SKK Borac 1947 Izvor: MONDO/Promo/SKK Borac 1947

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

DON

Jedna kruna a dva kralja 😉 Standardna srpska priča.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC