• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čeka nas LUDILO: Primera najizjednačenija u posljednjih deset godina!

Autor mondo.ba

Zanimljiv statistički podatak

 Primera najizjednačenija u posljednih deset godina Izvor: Guliver/Getty Images/Brian Ach, Brian Ach/Getty Images North America

Do kraja tekuće sezone španske Primere ostalo je nepotpunih osam kola, a već sada je jasno da nas očekuje najzbudljivija završnica u posljednjoj deceniji!

Možda će vas zanimati

Naime, agencija "ProFootballDB", koja se bavi prikupljanjem statističkih podataka, analizirala je špansko takmičenje u novijoj istoriji i došla do podatka da su posljednji put dva glavna kandidata za titulu u egalu nakon 30 kola bila prije tačno deset godina.

Istina, katalonski klub je sinoć na Nou Kampu savladao Atletik Bilbao (1:0) i ponovo odmakao Madriđanima na tri boda, ali je prilikom pomenutog istraživanja u obzir uzeta situacija nakon 30. runde, kada su vječiti španski rivali bili izjednačeni na tabeli sa 65 bodova.

Kako rekosmo, posljednji put su ova dva tima bila tako blizu jedan drugom u sezoni 2009-10, kada su nakon tridesete runde imala po 77 bodova.

Gol-razlika je u tom trenutku bila na strani Galaktikosa (Real +57, Barselona +56), a na kraju su titulu osvojili Katalonci, uz tri boda prednosti.

Ako bismo "kopali" dalje kroz istoriju, došli bismo do sezone 2001-02, kada su se za trofej borili Real Madrid i Valensija.

Nakon 30. runde, oba tima su na kontu imala po 53 boda, s tim da je gol-razlika bila daleko na strani kluba iz prestonice (Real +25, Valensija +12).

Ništa to, međutim, timu sa stadiona "Santijago Bernabeu" nije značilo nakon 38. runde – titulu su osvojili "slijepi miševi".

Rekli smo već, sa današnjim danom Barselona ima tri boda više od Reala, ali i meč više, a priliku da se ponovo bodovno izjednače sa Barsom, igrači Zinedina Zidana imaće večeras, kada na stadionu "Alfredo di Stefano" dočekuju Majorku, kojoj "gori pod nogama" u borbi za opstanak u elitnom rangu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC