• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Želji 200.000 KM od Opštine Novo Sarajevo: "Juriš na obje titule u BiH!"

Autor mondo.ba, agencije

Sredstva se realizuju kroz program podrške institucijama i subjektima od interesa za razvoj lokalne zajednice

 Željezničar Opština Novo Sarajevo 200.000 KM Izvor: Fena/Almir Razić

Fudbalski klub Željezničar i Opština Novo Sarajevo su danas u "Plavom salonu" stadiona Grbavica potpisali ugovor o realizaciji grant sredstava u vrijednosti 200.000 KM.

Sredstva se realizuju kroz program podrške institucijama i subjektima od interesa za razvoj lokalne zajednice

"Jednostavno, shvatili smo svoju društvenu ulogu u svrhu realizacije onih stvari u vrhunskom sportu koje su od opšteg interesa za lokalnu zajednicu. Ono što karakterište ovaj ugovor jeste da smo svi ušli u jedan čudan period djelovanja u državi što je prouzrokovano svim ovim mjerama vezano za pokušaj suzbijanja korona virusa. To su stvari koje moraju da se provedu i te stvari su izazvale čitav niz tegoba, počev od ekonomije, pa do sporta i kulture. Prepoznavši našu ulogu lokalne zajednice da moramo pomoći tamo gdje možemo, mi smo i ove godine predvidjeli sredstva, koja su prvobitno imala drugu namjenu", rekao je Nedžad Koldžo, načelnik Opštine Novo Sarajevo.

Dodao je da je opština već nekoliko godina u projektu rekonstrukcije i sanacije stadiona Grbavica, sa ciljem da se pomogne i Željezničaru i reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

"Nažalost, ove godine se pojavila pandemija koja je zaustavila čitav život u svijetu i prepoznavši potrebu da djelujemo i pomognemo i sportskim klubovima, mi smo promijenili namjenu kroz rebalans budžeta i 200.000 KM, za šta ćemo potpisati ugovor, su namijenjeni 'Želji' za prevazilaženje teških posljedica i finansiranje svih troškova koji su neophodni da bi nastavili svoju djelatnost", naglasi

  o je Koldžo.

Admir Džubur, predsjednik FK Željezničar, izrazio je posebnu zahvalnost načelniku, saradnicima, opštinskom vijeću na susretljivosti i pomoći.

"Željezničar u narednoj godini slavi 100 godina postojanja. U tih 100 godina bilo je i teških trenutaka. Međutim, ovo što nam se dešava u posljednje vrijeme niko nije mogao da predvidi i situacija u klubu i oko kluba je dosta teška. Međutim, Željezničar je postojao 100 godina i postojaće i narednih 100 godina. Ova sredstva biće utrošena u redovne troškove kluba i sigurno će biti velika pomoć da nastavimo i da uđemo u novu sezonu mnogo stabilnije i mnogo jače. Od 'Želje' očekujemo najveće rezultate i potrudićemo se da sve ovo što je pred nama opravdamo i da postignemo ono što cjelokupan klub i svi želimo, a to je juriš na obje titule i da proslavimo 100 godina kluba kako i dolikuje Fudbalskom klubu Željezničar", istakao je Džubur.

Sredstva su planirana za plaćanje fiksnih troškova FK Željezničar jer bez obzira na drastičan pad prihoda izazvanih panedmijom koronavirusa, klub mora plaćati navedene troškove, a na osnovu prijedloga mjera koje je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine dostavio u svrhu ublažavanja štetnih posljedica i troškova nastalih pandemijom na sportski sektor, naveli su iz kluba sa Grbavice.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC