• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Crveno-plavi" jednoglasni: Evropa najljepši mogući izazov!

Autor Dragan Šutvić

Fudbaleri Borca željno iščekuju evropske nastupe

 Jovanović Ziljkić Zakarić Evropa najljepši mogući izazov Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Banjalučki Borac će nakon osam godina zaigrati na evropskoj sceni, a "crveno-plavi" će u kvalifikacijama za Ligu Evrope krenuti od prvog kola, koje se igra 27. avgusta.

Danas su počeli sa pripremama, a prije Evrope, očekuje ih nekoliko utakmica u novoj premijerligaškoj sezoni.

Možda će vas zanimati

"Sigurno je da smo srećni što smo se okupili i što na miru možemo da se pripremamo za novu sezonu. Evropa je apsolutno zasluženo izborena u prethodnoj, a ciljevi za ovu ostaju isti, kao što je rekao i predsjednik Zeljković. Pokušaćemo opet da se domognemo evropskih takmičenja, a i da što dalje doguramo u prvenstvu i Kupu BiH. Međutim, treba da idemo korak po korak. Pred nama su, nadam se, dobre pripreme, imamo dovoljno vremena da se spremimo i u narednom periodu ćemo dati sve od sebe da tako i bude", rekao je defanzivac Marko Jovanović.

Borčevi fudbaleri mnogo su uložili da danas budu tu gdje jesu, što je danas apostrofirao i Jovanović.

"Evropa je najljepši mogući izazov. Svaki fudbaler teži tome da igra evropska takmičenja i da se odmjerava sa najboljima u Evropi, tako da ćemo i mi ove godine dobiti priliku za to. Vrijedno smo i jako radili u prethodnoj da bismo se izborili za to. Nažalost, nismo uspjeli da na terenu završimo sezonu, nismo uspjeli da se borimo za neku višu poziciju jer smo nakon prve polusezone bili na diobi drugog mjesta sa Željezničarom, ali šta je, tu je. Za nas je najbitnije da smo Borac vratili tamo gdje realno i pripada. Da li će biti publike ili ne, da li ćemo igrati kod kuće ili ne, to ne zavisi od nas, ali svi se nadamo da će i naši navijači moći da uživaju u utakmicama koje su pred nama."

Predsjednik Borca Vico Zeljković najavio je borbu za titulu kada je u pitanju naredna takmičarska sezona. Koliko je to realan cilj?

"Po svemu što smo pokazali u prethodnoj sezoni, bili smo među nekoliko ekipa u vrhu. Detalji su odlučili na kraju o pozicijama, a znate da smo imali i tu utakmicu sa Sarajevom, gdje smo eventualnom pobjedom mogli da budemo i na prvom mjestu. Ove godine je Sarajevo zasluženo bilo prvo, a rano je govoriti da li mi u narednoj sezoni možemo do titule ili ne. Tek predstoji da se vidi koliko smo kadri za to, ali ja sam siguran da imamo dobre preduslove da se borimo za najviše ciljeve. Ne bh ništa prejudicirao i govorio gdje nas vidim, ali sigurno je da ćemo težiti da budemo među tri najbolje ekipe u ligi. Naravno, ako nam se ukaže prilika da se borimo za titulu, kao što se ukazala ove godine, sigurno ćemo je iskoristiti."

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Da Borac ima kapacitet da po drugi put u istoriji špostane šampion BiH, vjeruje brzonogi Almedin Ziljkić.

"Nisam krio ambicije ni kad niko nije vjerovao u to. Kad smo imali neke loše rezultate, rekao sam da možemo da izborimo Evropu i eto, uspjeli smo. Možda zvuči ružno, ali sam i govorio da treba da se prekine sezona jer vidimo šta se dešava u Mostaru (jedan igrač zaražen korona virusom, prim.aut.) ali i u Srbiji, gdje kvalitet nije ni blizu onog nivoa koji je bio, tako da mislim da smo zasluženo u Evropi. Žao mi je, naravno, što sezona nije privedena kraju jer smo poslije utakmice sa Veležom imali veoma dobar raspored tako da mislim da bismo bili i konkurenti za titulu jer imamo sjajan tim."

Goran Zakarić ne sumnja da će se Borac kad to bude bilo najpotrebnije predstaviti u dobrom svjetlu.

"Borac je i prije mog dolaska imao dobru polusezonu. Ja sam se samo priključio ekipi i ljudima iz kluba u tom ostvarenju ciljeva. Izborena je Evropa nakon osam godina, naše ambicije išle i prema tome da osvojimo neki trofej, ali je, naravno, dobra i velika stvar da se Borac vratio na evropsku scenu i napravio dobar korak naprijed. Nadam se da ćemo svi dati maksimum kada je to najpotrebnije, a veoma je dobro što nam ti evropski nastupi dolaze nakon 3-4 utakmice u prvenstvu, pa imamo dovoljno vremena da se organizujemo i pripremimo za ono što nam dolazi."

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Zakarić je do sad na evropskoj sceni igrao za tri bh. kluba, ali će po prvi put u karijeri u jednoj fazi kvalifikacija igrati jedan meč.

"Ogroman je tu ulog, tu je i velioki pritisak, ali kako je nama, tako i drugima. Ko zna, možda nam ta jedna utakmica donese i dobro na kraju... Za početak, ostaje nam da vidimo ko će nam biti rival i kako će to sve da izgleda, ali mislim da imamo dobru ekipu za dobar rezultat", poručio je Zakarić.

Prvi trening

Inače, nakon prozivke i konferencije za novinare, večeras je održan i prvi od ukupno 46 treninga, koliko je najavio trener Vlado Jagodić.

Izvor: Promo/FK Borac

Izvor: Promo/FK Borac

Izvor: Promo/FK Borac

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC