• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši reprezentativac BiH u Vogošći: "Očekujem najviše!"

Autor mondo.ba, agencije

Duško Čelica je sa Vogošćanima potpisao trogodišnji ugovor

 RK Vogošća Duško Čelica prvo pojačanje Izvor: FENA/RK Vogošća

Duško Čelica, bivši rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, prvo je pojačanje Vogošće Poljine Hills u pauzi između dva šampionata.

Čelica je sa bh. premijerligašem potpisao trogodišnji ugovor, saopšteno je iz kluba.

Možda će vas zanimati

"Zadovoljstvo mi je što sam dogovorio saradnju sa Vogošćom i što sam u ovakvom klubu s ovakvim ljudima. Sa Vogošćom sam jako dugo u kontaktu, već par godina. Zaista imam lijep odnos sa svima jer za mene su prvo najvažnij ljudski kvaliteti. Što se tiče ostanka u Bosni, najviše je rezultirala situacija sa pandemijom korona virusa, koja je izazvala tešku situaciju u cijelom svijetu. Inače živim sa porodicom u Sarajevu, što je dodatni faktor koji je presudio."

Što se tiče ambicija...

"Očekujem uvijek najviše, a to je prvo mjesto. Ne potcjenjujem nikoga, pogotovo u našoj ligi nema mjesta za to. Svi igraju, bore se i žele da budu najbolji. Da nas zdravlje sve posluži i nek' najbolji bude pobjednik", rekao je Čelica, koji je u karijeri nastupao za Cimos Koper, Branik Maribor, sarajevsku Bosnu, kataranski Al Džaiš, Al Šabab iz Dubaija, francuske klubove Seson i Selesta, Zagreb, njemački Ajzenah, rumunsku Dobruđu, Vojvodinu i izraelski Hapoel.

Iz Vogošće ne kriju oduševljenje zbog ovog velikog transfera.

"Suvišno je išta reći o kojem transferu je riječ. Svi znamo ko je Duško Čelica i kakav je igrač. Ja kao predsjednik Vogošće i svi članovi Upravnog odbora oduševljeni smo i čast nam je da je Duško postao dio našeg kluba i da smo konačno dogovorili saradnju s njim. Duško je sjajan momak, a njegovo bogato iskustvo će nam mnogo značiti i pomoći u bržem sazrijevanju igrača iz Vogošća 2 koji su se priključili prvom timu. Nadam se da će nas zdravlje poslužiti i da ćemo svi zajedno ostvariti sve ciljeve i zadatke koji su pred nama", rekao je predsjednik Vogošćana Fetah Kadrić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC