Bilo bi to čudo!

Oporavljen: Svi su ga otpisali, ali će voditi PSŽ do evropske titule?

Autor Dušan Ninković

Mladi Francuz je doživeo tešku povredu protiv Sent etjena i niko nije očekivao ovakav oporavak.

Izvor: Guliver/Getty Images/Clive Rose, Clive Rose/Getty Images Europe

Život u Parizu je stao, a svi u PSŽ-u su danima bili u neverici. Kilijan Mbape, jedan od najvažnijih igrača tima, doživeo je tešku povredu, zbog koje se pretpostavljalo da će propustiti završnicu sezone.

Iako je prvenstvo u Francuskoj davno prekinuto, Parižani imaju mnogo obaveza. U međuvremenu su osvojili dva domaća kupa, a tek treba da se bore za Ligu šampiona. I to protiv razigrane Atalante.

Kada je Loik Peran neoprezno startovao na Mbapea i za to dobio direktan crveni karton, nikome u Parizu nije bilo svejedno. Bez mladog fudbalera bi u nastavku sezone imali ogroman problem, ali ''L'Ekip'' tvrdi da će Mbape igrati!

Četvrtfinale Lige šampiona u kom će se sastati PSŽ i Atalanta je zakazno za 12. avgust, a ugledni francuski list piše da će na tom susretu igrati i jedan od najboljih pojedinaca u Tuhelovom timu.

''Šanse da zaigra su 90%'', rekao je novinarima neko iz bliskog okruženja francuskog reprezentativca.

Sa njim u timu, i sasvim izvesnim propuštanjem ostatka sezone Josipa Iličića, stvari se dramatično menjaju. Sada će francuski tim verovatno biti favorit na tom meču, iako je klub iz Bergama duže u takmičarskom ritmu.