• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oni su NBA šampioni i igraju kao sat: Najbolji tim o kojem se ne priča!

Autor Mladen Šolak

Kao što se dugo potcenjivao njihov trener, bivši šef struke engleskih klubova, tako se i sada nedovoljno ističe koliko su oni moćni.

 Oni su NBA šampioni i igraju [kao sat]: Najbolji tim o kojem se ne priča! Izvor: Tanjug, Ashley Landis/Pool AP

Ni sa Lebronom, ni bez njega, Lejkersi prosto ne mogu da pobede NBA šampiona, Toronto Reptorse.

Bez obzira na to što je prošle godine ostao bez svog najboljeg igrača Kavaija Lenarda, tim Nika Nursa ostao je uspešan (47-18), atraktivan i čvrst.

Možda će vas zanimati

I nepobediv za Lejkerse.

Prošle noći, Reptorsi su "vezali" 11. uzastopnu pobedu protiv slavne franšize, kojoj ni dolazak Lebrona Džejmsa pretprošle godine nije pomogao da prekine taj crni niz, započet još jesen 2014.

 Ipak, koliko god sjajno zvučale te brojke, one sada nisu u prvom planu i ne mogu tu da budu. Svaka priča o Torontu se mora držati toga da Reptorsi igraju zaista sjajnu košarku. Verovatno i najlepšu u NBA ligi.

Izvor: Tanjug, Ashley Landis/Pool AP

Plejmejker veteran Kajl Lauri (34) i krilo iz Britanije Oni Anunobi (23) blistali su protiv Lejkersa i postigli zajedno 56 poena. Šuter Fred Vanvlit pogodio je tri trojke iz sedam pokušaja, ali se istakao sa 11 asistencija.

Kada pričamo o napadu, možemo i da spomenemo 24 asistirana pogodaka od ukupno 35 iz igre. A možemo i da uradimo prostiju stvar i da ostavimo video klip koji će vam u 17 sekundi pokazati kako igra NBA šampion.

Uživajte u košarci.


Kada je u pitanju odbrana, stvari su onoliko jasne koliko to otkriva statistika, u kojoj piše da su Lejkersi pogodili 10 od čak 40 šutnutih trojki.

Prosto, Lebron i Entoni Dejvis nisu imali mesta pred izvrsnom defanzivom Reptorsa, a oni kojima su šutevi bili dopušteni nisu ih pogodili.

Ne bi trebalo misliti da je to bila slučajnost.

Nik Nurs radio i u Engleskoj

Na prelazu dva veka, trener Toronta je vodio engleske košarkaške klubove, Birmingem Buletse, Mančester Džajantse i poznate London Tauerse.

"Mislim da su u većem delu vremena udvajali Entonija i Lebrona na 'postu' i na neki način ostavljali drugim momcima da šutiraju otvorene šuteve. Prosto ih nismo pogađali večeras. Imali smo ono što smo hteli, odlične pozicije, otvorene šuteve. Bilo nam je teško da ih pogodimo", rekao je posle utakmice Kajl Kuzma, krilni centar Lejkersa.

I u ovom slučaju će vam igru Toronta lepše opisati video klip. Pogledajte na njemu koliko su prostora imali Lejkersi u poslednja četiri minuta utakmice i prebrojte "otvorene" šuteve o kojima priča Kuzma.

Ako ih uopšte vidite.

"Volimo da igramo ove mečeve i volimo da se takmičimo. Znamo da nas je teško pobediti i mislimo da još ima dosta prostora do našeg 'plafona'", rekao je trener Reptorsa, NikNurs.

Toronto zaista može bolje u napadu, jer je šutirao samo 41,7 odsto iz igre i izgubio 14 lopti u napadu. Tu će imati šta da popravlja da bi izgledao još moćnije.

Ali toj odbrani je već sada veoma teško naći manu. Kao što je teško naći i tim koji će lako izaći na kraj sa njom.

Izvor: Tanjug, Ashley Landis/Pool AP

Najlepše reči o Reptorsima rekao je posle utakmice upravo Lebron.

"Oni su sjajan tim. Bez 'ako', 'možda' i bilo kakvih ograda. Izuzetno su dobro vođeni, imaju šampionski DNK i nikada to ne možete oduzeti klubu koji je osvojio titulu. I pored toga, imaju igrače koji su kaljeni u plej-ofu. Tu su momci koji nisu igrali velike utakmice samo u NBA ligi, već i na FIBA nivou, poput Marka Gasola koji praktično celog života igra velike mečeve".

"Dakle, oni su zaista sjajan tim. Nema ih mnogo u medijima i ne daju im dovoljno prostora jer je Kavai Lenard otišao, ali igrači u ovoj ligi sigurno znaju o kakvoj se ekipi radi", završio je Lebron.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC