• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KATASTROFA oslabljenog Denvera na "restartu"! Jokić dobar, ali to je MALO!

Autor mondo.rs

Nagetsi se držali samo u prvom poluvremenu

 NBA Poraz Denvera Nikola jokić 19 poena Izvor: KEVIN C. COX/GETTY IMAGES NORTH AMERICA, Guliver

Pravi potop Denvera! Majami je dobra ekipa, jedan od tihih favorita Istoka, ali danas su joj i Nagetsi olakšali posao spektakularnim raspadom u drugom poluvremenu.

Denver se držao bez trojice prvotimaca, na momente i vodio u svojoj prvoj takmičarskoj utakmici od prekida, ali onda je Hit potpuno preuzeo kontrolu meča nad oslabljenim "domaćinom" i na kraju slavio: 

125:105 (28:26, 28:31, 38:22, 31:26)

Nikola Jokić je meč završio sa 19 poena, sedam skokova i šest asistencija i uz Granta je bio najefikasniji u poraženom timu. Nova senzacija Bol Bol završio je meč sa sedam poena i pet skokova, ali jednom sjajnom asistencijom. 

Denver je poražen na prekidu sezone, a onda i u nastavku, tako da je sada širom otvorio vrata Juti da ga pobedom nad Oklahomom kasnije sustigne.

Cilj Nagetsa je da ostanu u gornjoj polovini tabele, ali ako se nešto ne promeni, vrlo lako je moguće i da padnu na peto mesto ili niže, pošto Hjuston ima dve pobede manje, dok Oklahoma i Dalas imaju po tri.

Denver ima još sedam utakmica do kraja.

Denver je imao problema u spoljnoj liniji, pošto zbog povreda nisu mogli da igraju Geri Heris i Vil Barton. Situaciju je dodatno zakomplikovala povreda Džamala Mareja, tako da je denver ostao praktično bez bekova. Taj problem je postao još veći kada su Dozir i Moris ušli u probleme sa penalima.

Majami je takođe imao problema sa penalima, ali je imao sve ključne igrače na mestu.

Hit je brzo poveo i skoro celo prvo poluvreme je vodio. Odličan je bio i Bam Adebajo, ali njegova sjajna odbrana nije uspela da zaustavi Jokića, iako je nedavno predstavljao nerešivu enigmu za MVP-a Janisa Adetokunba.

Predvođen Jokićem, Denver je u finišu prvog poluvremena došao do svojih maksimalnih sedam poena prednosti, 57:50, ali je Majami prvo poluvreme završio serijom 6:0 i tako na odmor otišao samo sa poenom zaostatka.

Hit je poveo 65:64, Denver je uspeo za treutak da povrati prednost, ali pošto je Majami poveo 68:67, Nagetsi više nisu imali šta da traže na terenu.

Prednost "gostiju" je samo rasla, da bi u finišu došla i do 28 poena, 125:97, ali je Denver u "garbidž tajmu" uspeo da smanji na 20.

Keli Olinik postigao je u poslednjoj četvrtini čak 20 poena!

Adebajo je meč završio sa 22 poena, devet skokova i šest asistencija, dok je Džimi Batler meč završio sa takođe 22 poena, uz četiri skoka i sedam asistencija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC