Fudbal

Mirić se nije proslavio u Borcu - šta ga čeka u novom-starom klubu?

Autor mondo.ba

Bivši krilni napadač Banjalučana od danas je novi član Radničkog iz Kragujevca, za koji je igrao 2013. godine, na pozajmici iz Crvene zvezde

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Krilni napadač Marko Mirić je u ljeto 2019. godine stigao u Borac kao "kapitalno pojačanje od kojeg se mnogo očekuje".

Mirić se ekipi priključio na pripremama na Zlatiboru, a prethodno je četiri godine nosio dres belgijskog Lokerena, za koji je na 111 utakmica u svim takmičenjima postigao 20 golova, uz 17 asistencija.

U crveno-plavom dresu, ipak, nije pokazao ništa. Na 21 utakmici postigao je samo jedan gol, u duelu sa Željezničarom u oktobru prošle godine.

Polovinom maja, Borac je nastavio sa treninzima koji su bili prekinuti zbog pandemije korona virusa, a na istima nije bilo Mirića, koji je, kako je saopšteno tad iz kluba, "svojevoljno napustio Banjaluku", nakon čega je sa njim, nedugo kasnije, raskinut i ugovor.

Tvdnje da je "na svoju ruku" napustio grad na Vrbasu Mirić je ocijenio kao neistinite, a potom se ponovo oglasio i početkom juna, istakavši da "igrači šest mjeseci nisu primili platu".

Na to je ekspresno reagovao sad već bivši predsjednik Borca Vico Zeljković, a danas su stigle informacije gdje će Marko Mirić nastaviti karijeru.

U pitanju je – član Prve lige Srbije, Radnički iz Kragujevca, Mirićevog rodnog grada, za koji je Mirić do sad odigrao 11 utakmica u karijeri, i to u drugom dijelu sezone 2012-13, kada je stigao na pozajmicu iz Crvene zvezde.

Uslijedio je povratak na stadion "Rajko Mitić", a potom i prvi inostrani angažman, u Fudbalskom klubu Minsk iz Bjelorusije. Poslije epizode u Bjelorusiji, Mirić se preselio u Hrvatsku, u redove Slaven Belupa, gdje je bukvalno "eksplodirao" i sezonu 2014/15 završio kao najbolji strijelac tima iz Koprivnice sa 10 postignutih golova.

Odlične partije u dresu hrvatskog prvoligaša preporučile su Mirića čelnicima belgijskog Lokerena.

Prva liga Srbije počeće ovog vikenda, a Kragujevčani će u prvom kolu dočekati Železničar iz Pančeva.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.