• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mirić: Vratili smo Borac u Evropu, a nismo dobili ni marku šest mjeseci!

Autor mondo.ba

Doskorašnji fudbaler Borca Marko Mirić traži naplatu dugovanja u Banjaluci i nada se novom poslu u Superligi Srbije.

 Marko Mirić: Vratili smo FK Borac u Evropu, a nismo dobili ni marku šest mjeseci! Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Mirić je u razgovoru za "Mozzart Sport" naglasio da se uprava kluba sa Gradskog stadiona ponijela nekorektno ne samo prema njemu, nego i prema drugim igračima trenera Vlade Jagodića.

"Godinu dana sam proveo u Borcu, prvih šest mjeseci sve je bilo u redu, da bi zatim nastali problemi. U posljednje vrijeme čelnici su plasirali priču kako fudbaleri mimo volje kluba, na svoju ruku, odlaze iz Banjauke, ali je priča totalno drugačija”, rekao je Mirić.

Možda će vas zanimati

Prema njegovim riječima, finansije su glavni problem...

"Nismo primili nijednu marku u 2020. Šest mjeseci funkcionisali smo bez plate. A to se vješto krije od javnosti, prebacuje se lopta na drugu stranu, iz meni nepoznatnih razloga. Krive se igrači da su samovoljno odlazili kućama tokom pandemije, a zanemaruje ili skriva činjenica da nismo isplaćeni. Niko od nas. Pošto nijedan igrač ne govori šta se dešava, riješio sam da kažem istinu. Napustio sam Borac 6. maja, dan prije toga tražio da se isplati nagomilani dug, rukovodioci su se oglušili o zahtjev, pa sam jednostranko raskinuo ugovor. Sad čekam da mi novac legne na račun", izjavio je fudbaler koji je u Borac došao iz belgijskog Lokerena.

U crveno-plavom dresu, Mirić je odigrao 18 od 22 utakmice prije prekida sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine izazvanog pandemijom korona virusa.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

"Slobodan sam u izboru nove sredine, imam 'čiste' papire od 8. maja. Štiti me pravilo FIFA po kome igrač, ukoliko mu dva mjeseca ne legne plata, a pritom je stranac, automatski može da traži i dobije raskid saradnje. Samo želim ono što mi se duguje. Ne znam zašto nismo mogli lijepo da sjednemo za sto. Ako smo mi igrači i treneri ispunili cilj, koji je uprava pred nas postavila, a to je plasman u Evropu, ne razumijem zašto je problem da druga strana ispoštuje ugovor. Ljudi se vješto kriju i prebacuju odgovornost. Pritom, znaju da smo sve uradili bez dinara. Imali smo skoro savršene rezultate. Uz malo sreće, mogli smo da budemo prvaci Premijer lige BiH, da smo u derbiju savladali Sarajevo zakuvali bismo šampionsku trku i poslije proglašenja kraja prvenstva, usljed pandemije korona virusa, donijeli titulu klubu".

Mirić trenutno razmatra opcije za nastavak karijere, vjerovatno u Superligi Srbije.

"Mlađoj generaciji prioritet je odlazak u inostranstvo. Ja sam riješio da idem kontra putem. Da se vratim u Srbiju, budem češće uz porodicu, kćerka bi trebalo od jeseni da krene u školu, imam 33 godine...Gledaću da nađem superligaški klub, koji gaji ambicije da se plasira u Evropu, pa da polako privodim priču kraju", zaključio je doskorašnji fudbaler crveno-plavih u razgovoru za beogradski "Mozzart Sport".

Možda će vas zanimati

Komentari 7

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kašić

0 bodova na terenu šta očekuješ?

BL mejdan

Naravno vico je napravio to da igraci cute i igraju besplatno,neko treba da stiti igrace.gdje su sad lesinari ako su uz borac moraju biti uz svoje igrace a ne uz covjeka vicu koji nema nista u srcu sto ga veze za borac vazno je da su lesinari stranacki uz vicu i za koji kes.

Niko bitan

Momak prica samo onako kako jeste. Nista novo za Borac i ljude koji ga vode. Za par mjeseci ce opet šutnuti Vladu kao i svaki put. Prva liga opet za godinu dana. Samo dok se pare operu.

Mirko

A je l on odveo Borac u Evropu? Sto ne kaze koju i o svojoj igri

Zoran bl

@Mirko Borac je u Evropu uveo novac..... znamo svi ciji...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC