Fudbal

Olimpik u problemima pred meč sa Borcem: Premijerligaški veteran rekao zbogom "vukovima"

Autor mondo.ba

Zajko Zeba se rastao sa klubom

Izvor: Facebook/FK Sarajevo

Sinoć su se, trijumfom nad Tuzla sitijem, fudbaleri Borca vratili na pobjednički put i psihički se digli nakon poraza prvo od Sarajeva u m:tel Premijer ligi BiH, a onda i Rio Avea u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Naredni rival "Velikana iz Platonove" je sarajevski Olimpik, klub koji je, u prvoj sezoni po povratku iz Prve lige FBiH, upisao samo jednu pobjedu u prvenstvu i trenutno je na posljednjem mjestu na tabeli.

Ipak, nisu to jedini problemi za "vukove" pred subotnji meč na Otoci (16 časova), obzirom da je danas klub napustio veteran i stari premijerligaški "lisac" Zajko Zeba, sa kojim je klub danas sporazumn o raskinuo saradnju.

Desilo se to na zahtjev samog fudbalera.

"Dugo sam razmišljao i donio odluku da je vrijeme da stavim tačku na moj angažman u klubu. Mislim da u ovom trenutku ne mogu pomoći klubu svojim igrama, a nije red da zauzimam mjesto nekom od mlađih koji traže svoju minutažu", rekao je sad već bivši fudbaler najmlađeg sarajevskog premijerligaša.

Zeba je rođen u maju 1983. godine u Sarajevu, a karijeru je i počeo u omladinskom pogonu "vukova".

U Bosni i Hercegovini je, osim Olimpika, nastupao za Brotnjo iz Čitluka, Željezničar (u tri mandata), Zrinjski i tuzlansku Slobodu, dok je van granica države branio boje Maribora, ruskog Kamaza, Splita, Olimpije i Škendije.

Po tri puta je bio šampion BiH (jednom sa Zrinjskim i dva puta sa Željezničarom) i osvajač Kupa BiH (sva tri puta sa klubom sa Grbavice).

U m:tel Premijer ligi odigrao je 160 utakmica, te postigao 42 gola, čemu je dodao isto toliko asistencija, a ove sezone je nastupio na šest mečeva, od čega je pet puta bio starter.