• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija sa novim kapitenom ide na dve pobede: Kokoškov je njega izabrao, neka se spreme Finci i Švajcarci!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Orlovi" stigli u "mehur".

 kosarkaska-reprezentacija-srbija-kokoskov-igor-aleksa-avramovic Izvor: MN PRESS

Reprezentativci Srbije se nalaze u Finskoj, u skoro kompletnom sastavu za predstojeći FIBA prozor u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a njih predvodi selektor Igor Kokoškov. Iako će mladi stručnjak napustiti ''mehur'', vremena da se tim pripremi za Finsku i Švajcarsku ima dovoljno.

Pred ove mečeve, javnosti su se obratili selektor Kokoškov i kapiten za ovo okupljanje, Aleksa Avramović.

Možda će vas zanimati

Protivnici ne spadaju u red najkvalitetnijih evropskih selekcija, ali prostora za opuštanje nema. Srbija će igrati u kombinovanom sastavu, bez igrača iz NBA i Evrolige.

''Ovo je nešto novo, pionirski poduhvat, u nekoj smo vrsti zatvora, ali znamo što smo tu. Jeste veliki izazov! Švajcarska i Finska imaju tim u istom sastavu, bez obzira na takmičenje, za nas je mnogo novih imena u reprezentaciji. Oni su sa aspekta uigranosti ispred nas, ali nam motiv ne nedostaje. Daćemo sve od sebe da se predstavimo na najbolji način. Došli smo da pobedimo obe utakmice'', rekao je selektor Kokoškov.

Njega ne plaše izazovi koje ima sa uklapanjem obaveza u reprezentaciji i svom klubu Fenerbahčeu.

''Jednostavno, ja sam se prihvatio takvog posla. Ove kvalifikacione utakmice su veoma bitne. Ne razmišljam o tome, malo me brinu otkazani letovi, ali sam u kontaktu sa svima koji mogu da organizuju putovanje. Voz ide dalje, reprezentacija se ne bazira na treneru, sve što je bitno za pobedu ide od momaka iz svlačionice'', dodao je selektor i dodao da je vodio razgovore sa NBA igračima.

Izvor: MN PRESS

''Ne svakodnevno, ali smo u kontaktu. Savez je čekao zvaničan stav o početku NBA lige, a kada se saznao datum početka postalo je jasno da ne mogu igrati za reprezentaciju u ovom prozoru. Njihova volja je postojala i postoji, ali nije bilo realno da igraju."

O izazovima koji predstoje je govorio i Avramović, kapiten Srbije na predstojećim umečevima.

''Veći broj igrača je stigao pre dva dana, akteri derbija su stigli kasnije, a čekamo još Simonovića. U škripcu smo sa vremenom, ali smo već dobili mnogo informcija da budemo spremni za Finsku i Švajcarsku. Sve ćemo odraditi za Srbiju", kaže novi kapiten.

"Osećam se počastvovano jer ću biti kapiten Srbije. Motivacija nikad nije bila dovođena u pitanje, ovo je nešto najsvetije za mene. Znamo šta je cilj, došli smo da pokupimo pobede i pokažemo da smo među najboljim selekcijama na svetu'', rekao je Avramović.

Srbija protiv Švajcarske igra 28. novembra, a potom i dva dana kasnije protiv Finske.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC