• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaboravio na Obradovića, Pešića, Ivkovića: Garbahosi srpske trenerske legende ne znače puno, da li je u pravu? (ANKETA)

Autor Dragan Šutvić

Ko ima najbolje stručnjake na svijetu?

 Košarka Garbahosa španski treneri su najbolji Izvor: MN PRESS

Horhe Garbahosa ima posebno mjesto u srcima svih ljubitelja košarke u Srbiji, prije svega zbog trojke koju je Miloš Teodosić dao preko njega.

Svi se sjećamo tog meča sa Evropskog prvenstva, a Španac je i tada bio veteran. Sada je odavno u penziji i u jednom intervjuu je pričao o tome zašto smatra da Španci postižu tako dobre rezultate posljednjih godina.

Možda će vas zanimati

Španski klubovi dominiraju u Evropi, a reprezentacija je na krilima braće Gasol, Rubija, Rudija, Rodrigeza i Ljulja došla do mnogih medalja. Gabrahosa smatra da su glavni razlog za to španski treneri,iako reprezentacija ima stranca na čelu.

"Košarka je jako bitna u Španii. Jedan od glavnih razloga za uspjeh su naši treneri. Ja poštujem sve, ali iskreno vjerujem da su španski treneri najbolji na svijetu", rekao je Garbahosa.

Iako se ne može sporiti da Španci imaju veliki broj istaknutih stručnjaka poput Pabla Lasa, Ćusa Vidorete i Luisa Kasimira, teško da su oni na nivou stručnjaka poput Željka Obradovića, Svetislava Pešića, Dude Ivkovića ili Božidara Maljkovića.

Čak i mlađa garda srpskih trenera se dokazala, Igor Kokoškov je dobio NBA angažman, a preko okeana su otišli i Dejan Milojević i Darko Rajaković. Ipak, Garbahosa ne smatra da je to dovoljno da kvalifikuje Srbiju kao zemlju sa najboljim trenerima.

"Imamo trenere u NBA, svuda u Evropi, Južnoj Americi i Africi, jer timovi znaju njihov kvalitet. Bitno je imati dobre trenre, jer oni proizvode dobre igrače", naglasio je Garbahosa.

Da li je u pravu?

(mondo.rs) 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC