• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda igra derbi i počinje važnu seriju: Crveno-bijeli čekaju Budućnost, a Obradović traži dvije stvari od ekipe!

Autor Dragan Šutvić

U naredne dvije nedjelje "jadranski" evroligaš igraće u svojoj dvorani, sa ambicijom da sačuva perfektan skor u ABA ligi i da ispravi propuste iz Evrolige, u kojoj gubi u nizu

 ABA liga Crvena zvezda Budućnost Saša Obradović najava Izvor: MN PRESS

Dva dana poslije poraza od Makabija i još jednog pada u završnici evroligaške utakmice, Crvena zvezda vraća se takmičenju u kojem je perfektna – ABA ligi.

Ekipa Saše Obradovića u nedjelju od 18 časova igra protiv Budućnosti u "Pioniru" (direktan prenos na TV Arena sport), a obje ekipe ulaze u tu utakmicu sa perfektnim skorom. Zvezda je prva sa učinkom 8-0, Budućnost je četvrta najuspješnija, sa skorom 5-0.

Možda će vas zanimati

Sudeći prema poruci sa sajta Zvezde, crveno-bijeli će računati na pun sastav, što znači da se Lengston Hol poslije dvije nedjelje oporavio od povrede prepone zadobijene u "vječitom derbiju", a sa nastupa reprezentacije vratili su se rezervisti Aleksa Radanov i Boriša Simanić.

Saša Obradović je u najavi meča govorio o kvalitetima Podgoričana i naglasio dva aspekta koja zahtijeva od svog tima – dobar nastup i ispravljanje propusta iz prethodnih mečeva.

"Dolazi nam u goste jedan od favorita za osvajanje ABA lige. Vrlo ozbiljan protivnik, koji je vrlo dobro popunjen na svim pozicijama, dodatno su se pojačali i tokom sezone. Igraju dobru timsku košarku, kombinacija su iskustva i mladosti, dobrih atletskih sposobnosti, a dodatni kvalitet im daje i činjenica da veći broj igrača, uključujući i nosioce, igraju zajedno već neko vrijeme, i vrlo dobro se poznaju. Znamo koliko je važna utakmica i imamo veliku želju i motiv da pobijedimo. Na prvom mjestu želimo da odigramo dobro, i eliminišemo loše faze iz prethodnih igara" rekao je trener crveno-bijelih.

Sutrašnjom utakmicom Zvezda će početi seriju mečeva u Beogradu, jer glavni grad neće napustiti narednih 15 dana. Poslije Budućnosti je čekaju Olimpijakos (četvrtak), FMP (subota), Alba i Valensija (srijeda 16. decembar i petak 18. decembar)…

"Očekuje nas teška utakmica i jedan od najozbiljnijih ispita u regionalnom takmičenju od početka sezone. Ekipa Budućnosti je odigrala nekoliko vrlo dobrih mečeva od početka sezone, sačuvali su nukleus ekipe Kobsa, Ivanovića, Nikolića… i na to dodali Apića, Rida, Mitrovića, Edžima i italijanskog reprezentativca Dela Valea…što govori da su im ambicije najveće. I tako ćemo se i postaviti pred ovu utakmicu, igramo je protiv rivala koji želi kao i mi sam vrh. Da se ne ponavljam, očekujem da odigramo borbeno, čvrsto, i da svedemo greške i padove koncentracije na najmanju moguću mjeru, čime bismo stvorili uslove da dođemo do vrlo važne pobjede koja bi nam predstavljala i podstrek za dalje", rekao je krilni centar Crvene zvezde Marko Jagodić Kuridža.

Međusobni skor dva tima u ABA ligi je 23-21 u korist Zvezde, a u Beogradu je odnos pobjeda 19-4 u korist srpskog tima. Sa druge strane, poznato je da su dueli ovih timova prethodnih sezona na terenu bili borbeni, a van terena nerijetko prelazili granicu sporta.

Ipak, i ovog puta, crveno-bijeli će dočekati Budućnost pred praznim tribinama isto kao i prošle sezone. Sada je razlog pandemija korone, a tada kazna, zbog incidenata u duelu ova dva rivala u takmičarskoj 2018/19.

(mondo.rs)

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC