• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saša Obradović najavio promjene u Zvezdi: O posljednjem napadu kaže - opet bih uradio isto!

Autor 000

"Fali nam organizacije, čvrstine... Razmišljamo o svemu"

 Evroliga Crvena zvezda olimpijakos izjava Saša Obradović promjene u timu Izvor: YouTube/ KK Crvena zvezda mts

Za razliku od prošlog vikenda i utakmice protiv Budućnosti u kojoj njegov tim u završnici nije pravio prekršaj, Saša Obradović večeras je komandovao košarkašima Zvezde suprotno.

Pri neriješenom rezultatu (78:78), na osam sekundi prije kraja, kapiten crveno-bijelih Branko Lazić faulirao je Vasilisa Spanulisa, a kapiten Olimpijakosa iskoristio je potom jedan od dva penala (78:79).

Zvezda je potom odigrala brzu akciju, iznudila slobodna bacanja Džonija O'Brajanta, a i on je pogodio jedan šut (79:79), poslije čega je utakmicu odlučio Jorgos Printezis i donio pobjedu Olimpijakosu.

Možda će vas zanimati

Poslije utakmice, Zvezdin trener Saša Obradović govorio je o odluci da njegov tim faulira Spanulisa u pretposljednjem napadu gostiju, umjesto da brani neriješeno i produžetak.

"To je čista odluka, mislim da je bila dobra. Opet bih isto uradio. Imali smo šansu da završimo utakmicu. U odnosu na čudan kriterijum suđenja rešio sam da ja odlučujem, a ne da branim. Bila je to čista trenerska odluka i opet bih tako uradio", rekao je Obradović.

"Nažalost izgubili smo, čestitam Olimpijakosu. Imali smo šansu, posebno poslije sjajnog starta, u drugom poluvremenu smo imali problem sa organizacijom, ali smo velikim trudom stvorili šansu u završnici i nismo uspjeli", dodao je on.

Kao ključni trenutak drugog dela meča on je ukazao na treći prekršaj Korija Voldena u prvom minutu nastavka, pri Zvezdinom vođstvu 45:37.

"Presudan je možda bio Voldenov treći faul, tu smo počeli da gubimo organizaciju igre i da izgledamo kao bez glave na terenu. I sama činjenica da je Lojd organizovao igru, što nije njegova prirodna pozicija, bila je problematična da bismo našli dobre napadačke opcije".

"Takođe, Olimpijakosov šut za tri poena nas je omeo. Larencakis nas je iznenadio kao džoker i zajedno sa Herisonom dao je trojke i tu smo izgubili ritam. Dobro je da smo se dobrim karakterom vratili u posljednjoj četvrtini, ali nažalost nije bilo dovoljno".

Sudije na čelu sa Damirom Javorom napravile su nekoliko očiglednih previda u toku utakmice, a igrači Zvezde tražili su i prekršaj Spanulisa na Laziću na početku posljednjeg napada Olimpijakosa.

"Ne mogu da komentarišem, ali kao što sam i rekao, u nekim odlukama su bile čudne odluke. Na kraju smo dobro predvidjeli njihovu poslednju akciju i nismo uspeli da to zaustavimo. Vjerovatno je postojao faul, tako je meni izgledalo iz daljine, ali opet, ne znam šta tu kažem".

Na pitanje da li će Crvena zvezda dovesti plejmejkera poslije odlaska Tejlora Ročestija, Obradović je nagovijestio da će ta promjena biti izvjesna.

"Na tržištu smo, tražimo najbolje moguće opcije. Kao što je vidljivo fali nam organizacije, čvrstine, tako da razmišljamo o svemu", dodao je šef struke crveno-bijelih.

Crvena zvezda Olimpijakos
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

 Zvezda će naredni meč igrati u subotu protiv FMP-a u podne i u tom meču će na poziciji klasičnog plejmejkera imati samo Aleksu Uskokovića, jer je Lengston Hol povrijeđen.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC