• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Biće žestoka borba za ABA plej-of: Cedevita zaustavila Megu, "prštaće" do kraja!

Autor Dragan Šutvić

Važan trijumf Ljubljančana u Beogradu

 ABA liga 13. kolo Mega Cedevita Olimpija 88 93 Izvor: MN PRESS

Poslije uzastopnih poraza od Mornara i FMP-a, Cedevita Olimpija je stala na noge u prvom ABA derbiju u novoj godini. Na gostovanju Megi, rivalu protiv kojeg će se izvjesno boriti za plasman u plej-of, Ljubljančani su kontrolisali meč i slomili otpor mladog srpskog tima.

Mega – Cedevita Olimpija 88:93 (29:28, 20:20, 21:24, 18:21)

Možda će vas zanimati

Ekipa Jure Golemca ovako je ostala među kandidatima za plasman u doigravanje, nanijevši Megi četvrti poraz. I jedni i drugi imaju još mnogo utakmica pred sobom i otvoren put da pokažu šta mogu i da se bore do kraja za plasman među četiri.

Iako je Cedevita Olimpija na početku posljednje četvrtine ravnopravnog meča vodila samo dva poena prednosti (72:70), napravila je seriju 5:0 i košem Džeroda Džonsa i Kendrika Perija stekla važno vođstvo, 77:70.

Mega je potom uspijevala da se dva puta primakne na posed zaostatka (74:77, 77:79), ali je Edo Murić odgovorio trojkom za "plus 5" na šest minuta prije kraja i od tog trenutka krenuo je nezadrživi nalet gostiju...

Cedevita Olimpija je ovim trijumfom ostvarila skor 7-3 i sada zauzima šesto mjesto na tabeli, sa pobedom više od Partizana (6-6). Sa druge strane, Mega je izgubila korak za Zvezdom i Mornarom i sada ima po trijumf manje od tog tandema (10-2).

"Čestitam Cedeviti Olimpiji na zasluženoj pobjedi, očekivali smo ovakvu utakmicu, oni igraju napadački i nisu nas iznenadili pristupom i šutem za tri poena. Mislim da su u tom segmentu najkvalitetniji u ligi ili su jedni od najkvalitetnijih... I kada smo igrali solidnu odbranu primali smo ponekad šuteve u zadnjim sekundama. To bude malo deprimirajuće i odrazi se sigurno i na napad", rekao je poslije meča trener Mege Vlada Jovanović.

"Stalno pričamo da smo mlada ekipa, jako nam je teško poslije dobrih partija da ostanemo sa dve noge na zemlji, Drago mi je da momci napreduju, pokazuju kvalitet, talenat, ali opet isklizaju i ne možemo do kraja da ih ubedimo da svaka utakmica mora da se 'zaradi'. U ovom meču nam je falila veća doza agresivnosti u odbrani", dodao je on.

MEGA: Mišković, Smit 13, Petrušev 21 (5 sk), Tepić 9, Momirov 10, Novak, Simonović 21 (8 sk), Jovičić, Cerovina 4, Matković 2, Kazalon 8.

CEDEVITA OLIMPIJA: Radović, Peri 21, Hokpins 7, Murić 3, Ukić, Blažić 17, Braun 16, Hodžić, Džons 15, Dimec 4, Marinković.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC