• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Direktor Limoža pred duel sa Igokeom obišao Banjaluku: Dugi Bojinović me vodio na ćevape!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"U Limožu vlada jugoslovenski mentalitet, sve kreće od 1993. i Bože Maljkovića", rekao je sportski direktor Kroford Palmer, kojeg smo zatekli u obilasku Muzeja sporta u Banjaluci.

 Limož Kroford Palmer obilazak Banjaluka ćevapi Mladen Dugi Bojinović Igokea FIBA Liga šampiona Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Košarkaši igokee i Limoža igraju u Laktašima meč 5. kola FIBA Lige šampiona, a sportski direktor francuskog kluba Kroford Palmer iskoristio je slobodno vrijeme pred ovaj meč da obiđe Banjaluku.

Nekadašnjeg osvajača srebrne olimpijske medalje u Sidneju 2000. sa reprezentacijom Francuske zatekli smo u Muzeju sporta u banjalučkoj dvorani Borik u društvu proslavljenog banjalučkog rukometaša Mladena Bojinovića kojeg zna iz Francuske.

Možda će vas zanimati

 "Imao sam sreću da Dugi Bojinović i ja imamo zajedničkog prijatelja. Inače zbog kovida smo uglavnom zatvoreni u hotelu, ali iskoristio sam priliku i prihvatio poziv da me Dugi vodi u obilazak“, rekao je Palmer koji je probao i lokalni specijalitet po kojem je Banjaluka poznata.

"Dugi me vodio u jedan od najboljih restorana, kako su mi rekli, ćevapi su odlični“.

Naturalizovani francuski košarkaš, rođen u Americi, obišao je Muzej sporta i upoznao se sa uspjesima banjalučkih sportista.

"Srećan sam što sam mogao da dođem ovdje u dvoranu i obiđem muzej, upoznali su me sa sportom Banjaluke, pričao sam sa ljudima koji mogu mnogo toga da mi kažu o istoriji“.

Trener Igokee nedavno je u intervjuu za MONDO rekao da se kada uđete u dvoranu u Limožu osjeti duh Bože Maljkovića i Duška Ivanovića, a Palmer je potvrdio da postoje snažne veze francuskog kluba sa ovim prostorima.

"U Limožu postoji praktično taj jugoslovenski mentalitet, kad je u pitanju strast prema sportu, navijači i sve. Mnogo toga je slično, a sve kreće od te 1993. godine i evropske titule sa Božom Maljkovićem. Kad god je u Limožu upražnjeno mjesto trenera prvo se gleda ko je od trenera sa prostora bivše jugoslavije slobodan, koga bi mogli dovesti", istakao je on.

Brojni košarkaši sa ovih prostora nosili su dres Limoža, a ima i stranaca koji su igrali na Balkanu i u Limožu. Jedan od njih je i nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Demarkus Nelson.

"Nelson nam je puno pomogao, igrao je i u prvoj utakmici protiv Igokee. Više nije tu, ali nadamo se jednog dana možda da će ponovo biti“.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Pred duel Igokee i Limoža on je rekao da očekuje tešku utakmicu, jer je Igokea u dosadašnja četiri meča pokazala kvalitet o čemu govori i učinak od dvije pobjede i dva poraza.

"Imamo dobru ekipu, Igokea ima dobru ekipu takođe i očekujem dobru utakmicu. Biće teško. Obično ekipe imaju prednost domaćeg terena, sada igramo bez publike i šanse su možda izjednačene. Očekujemo tešku utakmicu. Na početku sezone svi su vidjeli Turk Telekom i Hapoel su viđeni kao favoriti za osvajanje, ali Igokea je pokazala da ima kvalitet, nadamo se da ćemo i mi imati uspjeha, uradićemo sve da prođemo grupnu fazu".

Još bolji učinak Igokea ima u ABA ligi, gdje je upisala deset pobjeda među kojima su i one nad Crvenom zvezdom, Megom, Partizanom...

"To nikako nije iznenađenje. Oni su pokazali da imaju talenta i kvaliteta. Očigledno je da su i stvorili hemiju u ekipi, igraju timski, vodi ih dobar trener. Za njih je sada najvažnije da su zdravi i da zadrže taj momentum", zaključio je Palmer.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC