• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda ne igra, a utakmice se gomilaju: Crveno-bijeli se zbog kalendara hvataju za glavu

Autor Dragan Šutvić

Sve je veći broj odloženih mečeva crveno-bijelih, a broj slobodnih termina nije veliki. Ipak, rješenje će morati da bude pronađeno.

 Zvezda ne igra, a utakmice se gomilaju: Crveno-bijeli se zbog kalendara hvataju za glavu Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda prešla je u posljednjih mjesec dana velike promjene. Slikovito, taj put mogao bi se opisati kao prolazak kroz snažne decembarske turbulencije, pa januarsko čekanje na aerodromu.

Poslije promjena na klupi i u ekipi, crveno-bijeli su se u posljednjih nedjelju dana prvi put suočili sa uzastopno odloženim utakmicama i sa dodatnim komplikovanjem kalendara, koji i dalje nije definisan.

U posljednjih nekoliko nedelja Zvezdi su odložene četiri utakmice, a za sada je samo za jednu dobila novi termin, jer zna da će u ponedjeljak gostovati Realu.

Možda će vas zanimati

Sa druge strane, mečevi ABA lige protiv Cedevite Olimpije (20. decembar), Cibone (9. januara) i Borca (18. januara) još nemaju određen datum i poslije nastupajućeg vikenda crveno-bijeli će "kasniti" po tri utakmice za nekoliko ekipa.

Dok sezona odmiče, svakako će postajati sve komplikovanije "poravnati" kalendare, jer se odložene utakmice gomilaju, pa u ABA ligi postoje ekipe koje su za sada odigrale po četiri utakmice manje od drugih (Zadar 10, Mega, Partizan i Split po 14).

U takvoj situaciji neće biti iznenađenje ako neki budu igrali mečeve dan za danom ili na dva dana, da bi u ovoj, vanrednoj sezoni nadoknadili ono što je odloženo silom pandemijskih ili vremenskih prilika.

Hol ne igra 2 mjeseca, Lojd mesec

Zvezda je već dva mjeseca bez Lengstona Hola, povrijeđenog plejmejkera, a mjesec dana i bez najboljeg strijelca Džordana Lojda, koji još nije spreman poslije korone. Posljednji meč je odigrao 18. decembra. Osim njih, posljednjih nedjelja je na pauzi i Marko Simonović, dok novi centar Lendri Noko i dalje hvata formu za ozbiljnije izazove.

Ekipa Dejana Radonjića tako je nakon utakmice protiv Fenerbahčea na Božićno veče dobila iznenadnih sedam dana za predah (uz srijedu provedenu na aerodromu), a za promjene se organizovala u hodu.

Ti dani za odmor i hvatanje zaleta biće veoma važni crveno-bijelima pred ono što ih očekuje sljedeće nedjelje, jer će u ponedjeljak gostovati Realu, u petak ugostiti Barselonu, a u nedjelju igrati u Baru protiv Mornara.

S obzirom na kompletnu situaciju, više ne bi bilo iznenađenje ako narednih nedjelja crveno-bijeli budu igrali i po četiri meča sedmično. Do ove sezone taj raspored zvali bismo "NBA ritam", ali je u ovoj haotičnoj godini ipak ispravnije reći – "korona ritam". 

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC